L'home ha matat quatre infants d'entre 5 i 7 anys al Brasil (Reuters / Denner Ovidio)

Un jove irromp en una escola al Brasil i mata 4 infants d'entre 5 i 7 anys amb una destral

L'home, de 25 anys, ha saltat un mur per colar-se a l'escola i finalment s'ha entregat a les autoritats

Actualitzat

Matí tràgic a la ciutat de Blumenau, al sud del Brasil. Un home de 25 anys ha entrat en una escola armat amb una destral i ha matat quatre infants.

L'home ha arribat amb moto al voltant de les 9 del matí, ha saltat el mur que rodeja el pati de l'escola bressol i infantil Cantinho Bom Pastor, un centre privat, i ha començat a atacar a alumnes aleatòriament. En aquell moment hi havia 40 infants i ha matat tres nens i una nena d'entre 5 i 7 anys. N'ha ferit quatre més, cap en estat greu.

S'hauria colat per un mur que rodeja el pati de l'escola (REUTERS / Denner Ovidio)

Segons sembla, quan ha vist les professores córrer per protegir els infants ha fugit saltant el mur pel qual s'havia colat a l'escola i ha anat fins a una caserna de la policia militar on s'ha entregat, però no ha transcendit la seva identitat.

Una mestra que es trobava a l'interior de l'escola en aquell moment, ha narrat com una altra professora l'ha alertat i ha pogut amagar un grup de nens al lavabo. També ha explicat que l'assaltant hauria atacat un grup de nens que estaven en rotllana al pati..

L'Ajuntament de Blumenau, una ciutat de 400.000 habitants, ha suspès les classes a tota la xarxa pública dimecres i dijous, i ha demanat a les escoles privades que facin el mateix. També ha decretat tres dies de dol a la ciutat.

El pati on els infants estaven jugant quan ha entrat l'assaltant (REUTERS/Vinicius Bretzke)


El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha publicat el seu condol a Twitter: "No hi ha dolor més gran que el d'una família que perd els seus fills o nets, i més encara en un acte contra infants innocents i indefensos"

Onada de violència a les escoles

És la segona tragèdia d'aquest tipus a Brasil en els darrers deu dies, quan un adolescent de 13 anys va matar a ganivetades una professora i va ferir quatre persones més a Sao Paulo. Brasil suma cada vegada més casos com aquest arreu del país.

Al novembre, un adolescent de 16 anys va matar quatre persones amb una arma de foc en dues escoles diferents d'Aracruz, al sud-est del país. Al setembre del mateix any, un home armat amb un revòlver i dos ganivets va matar un estudiant a Bahía, al nord-est.

El 2019, un fet semblant va traumatitzar el país. Dos antics alumnes d'una escola de Suzano, a prop de Sao Paulo, van assassinar cinc estudiants i dues treballadores del centre, van deixar desenes de ferits i finalment es van suïcidar.

ARXIVAT A:
Brasil
Anar al contingut