Manual del bon boletaire

Un boletaire de 80 anys mor en caure per un talús al Pont de Suert

En veure que la víctima no tornava a l'hora habitual i no agafava el telèfon, la família ha donat la veu d'alarma

Actualitzat

Un boletarire de 80 anys ha mort aquest diumenge en caure per un talús al bosc a Malpàs, al Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça. Els bombers n'han trobat el cos aquesta tarda, després que la família donés l'alerta poc abans de les dues del migdia, en veure que no tornava a l'hora habitual i que no contestava al telèfon.

Després de l'avís, s'ha activat un operatiu de recerca amb un helicòpter, efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), una dotació del Grup Caní de Recerca (GCR) i quatre dotacions terrestres del parc de Pont de Suert. En l'operatiu també hi han pres part la Unitat de Muntanya i Patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Al cap d'aproximadament una hora efectius dels GRAE han avisat que havien trobat el cos als peus d'un talús de desenes de metres de fondària. Bombers i Mossos han traslladat el cadàver per terra fins a l'indret on s'esperava la comitiva judicial.


Rescat de tres boletaires al Coll de Nargó

Durant la recerca de Malpàs els Bombers de la Generalitat han tingut notícies de més boletaires extraviats, en aquest cas al nucli dels Prats, a Coll de Nargó (Alt Urgell). Un home de 78 anys, una dona de 47 i un menor no trobaven el camí de tornada cap al cotxe i han alertat els efectius d'emergències.

L'helicòpter ha iniciat la segona recerca. La família extraviada no ha necessitat assistència mèdica i se'ls ha portat fins al seu vehicle.

Alerta dels serveis de rescat

Aquest cap de setmana, els bombers han fet una crida a la prudència i han alertat que cal prendre totes les precaucions en sortir al bosc a buscar bolets, com comprovar la previsió del temps i portar el mòbil carregat per si s'ha de fer una trucada d'emergència al 112.

 

Els Mossos també han recordat que cal informar-se de si cal una autorització abans de sortir de casa i que cal respectar la normativa de cada zona.

ARXIVAT A:
BombersMossos d'Esquadra
Anar al contingut