Una dona amb mascareta a l'estació de Vilassar, en el primer laborable amb l'estat d'alarma declarat (EFE/Enric Fontcuberta)
Una dona amb mascareta a l'estació de Vilassar, en el primer laborable amb l'estat d'alarma declarat (EFE / Enric Fontcuberta)

Sis morts i gairebé 500 positius més per coronavirus a Catalunya

Cinc de les víctimes mortals de les últimes 24 hores estan vinculades al brot d'Igualada, tenien malalties prèvies i entre 67 i 85 anys

RedaccióActualitzat

Salut ha informat de la mort de sis persones més pel coronavirus a Catalunya, amb edats compreses entre els 67 i els 85 anys. Això eleva a 18 les víctimes mortals, 12 de les quals pel brot de l'Anoia. 

També ha confirmat 491 positius nous, de manera que el total d'afectats frega els 1.400, dels quals 74 estan greus. A tot l'estat, en el recompte que s'ha fet públic aquest dilluns al matí, la xifra de contagiats s'acosta als 9.000.

Totes les últimes defuncions pel coronavirus SARS-Cov-2 corresponen a persones amb malalties prèvies. Cinc estan vinculades al brot originat a Igualada. Són dues dones de 84 i 67 anys i tres homes de 85, 84 i 85 anys 

La sisena víctima és una dona de 78 anys, resident al Baix Llobregat i que també tenia factors de risc. 

Del total d'afectats a Catalunya, 81 són professionals sanitaris. En el brot d'Igualada, són 8 les persones greus i 37 els sanitaris que s'han encomanat. 

 

Aquest dilluns també ha començat a Catalunya el primer assaig clínic per evitar la transmissió del coronavirus. Hi participen unes 200 persones que han donat positiu en coronavirus i unes 3.000 més que hi han estat en contacte. 

 

Més de 120 sancions a Barcelona per no confinar-se

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha sancionat 123 persones i ha fet prop de 2.000 avisos a ciutadans al carrer en el primer dia de vigència de l'estat d'alarma.

Segons ha anunciat el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, diumenge també es van fer 3 actes d'inspecció i 250 avisos a locals per no haver respectat l'ordre de tancament.
 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut