Reguant i Baños es plantegen recórrer la multa del Suprem perquè no va ser "in situ"

RedaccióActualitzat

La regidora de la CUP Eulàlia Reguant i l'exdiputat Antonio Baños encara no han rebut cap notificació del Suprem sobre la multa que han de pagar per haver-se negat a respondre les preguntes de Vox en la seva compareixença com a testimonis durant el judici de l'1 d'octubre.

De fet, es plantegen si han de recórrer la multa i no pagar-la, segons han dit al programa "Preguntes freqüents", de TV3. Reguant explica que creu que l'haurien de recórrer perquè no va ser "in situ".

 

Reguant i Baños consideren que és una anomalia que Vox pugui exercir l'acusació popular i en volien deixar constància davant del tribunal.

"Com a mínim, li volíem posar un mirall al davant del que estava passant en aquest judici, amb l'anomalia que un partit com Vox estigui actuant com a acusació popular i estigui fent electoralisme i campanya de manera descarada."

Reguant ha explicat que la defensa de Jordi Cuixart sabia que es plantejaven fer alguna acció per denunciar la greu anomalia que suposa la presència de l'extrema dreta com a acusació popular en el judici i creu que el fet de no declarar no va perjudicar la defensa.

"Jo estava citada per parlar del 20S i explicar el que va passar davant de la Conselleria d'Economia i uns fets molt concrets que tenen a veure amb una reunió que hi va haver dins de la conselleria a les 22 h del vespre on hi havia els Jordis, la Mireia Boya, jo... i l'actual president del Parlament. Els Jordis s'estaven plantejant ja la desconvocatòria a les dotze de la nit. Vam tenir un debat al voltant d'això. I jo anava a explicar una cosa que ha sortit en documentals, que a les 20 h jo vaig pujar al cotxe de la Guàrdia Civil."

Baños creu que, en el fons, és anecdòtic si paguen la multa o no pel gest polític que van fer al Suprem, tenint en compte que hi ha líders independentistes amb més d'un any de presó preventiva a l'esquena.

ARXIVAT A:
Judici procésCUP
Anar al contingut