Madrid

Rajoy s'equivoca i és l'únic que vota contra una esmena al Congrés

L'equivocació no ha tingut conseqüències, però ha trencat la unanimitat a favor de l'esmena i s'ha convertit en una anècdota molt comentada

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, té garantida l'aprovació dels pressupostos de l'Estat, i potser per això aquest dimecres, al Congrés, s'ha relaxat una mica. En les votacions per aprovar o rebutjar les esmenes, s'ha equivocat i ha votat en contra d'una esmena que tot el PP ha aprovat. L'error no ha tingut conseqüències perquè, tret d'algunes abstencions, la resta de grups també hi ha votat a favor, de manera que el de Rajoy ha estat l'únic vot negatiu.

Al mateix Rajoy, moments després del seu error, se li ha escapat el riure per sota el nas, mentre tot l'hemicicle comentava l'anècdota, els seus companys de partit inclosos. L'anècdota també ha tingut força ressò a les xarxes socials.

 

 

També diputats del PSOE s'han equivocat

L'esmena que Rajoy ha votat negativament per equivocació era, precisament, una de pactada amb el diputat de Nova Canarias, Pedro Quevedo, sobre inversions per a habitatges públics a aquella comunitat autònoma. El vot de Quevedo és el que permetrà al PP aprovar els pressupostos.

Els diputats del PSOE també s'han rigut de l'equivocació de Rajoy, però pocs minuts després han estat ells els que s'han equivocat i han votat en contra d'una altra esmena, també pactada amb Nova Canarias. En aquest cas alguns diputats socialistes han votat en contra i altres s'han abstingut. Aquest error tampoc ha tingut conseqüències i l'esmena s'ha aprovat sense problemes.

L'escó de Toni Roldán

Les anècdotes del dia al Congrés no s'han quedat aquí: al diputat de Ciutadans per Barcelona Toni Roldán se li ha trencat la cadira de l'escó. Això ha interromput la sessió i ha calgut que els serveis del Congrés entressin per substituir la cadira. A la presidenta del Congrés, Ana Pastor, no li ha agradat el rebombori que aquesta altra anècdota ha creat i, molt seriosa, ha reclamat silenci:

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut