El ministre Montoro, amb el diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo, en segon terme, durant la sessió d'aquest dimarts (EFE)
El ministre Montoro, amb el diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo, en segon terme, durant la sessió d'aquest dimarts (EFE)
Madrid

El Congrés aprova els pressupostos amb 176 vots a favor

El govern de Rajoy ha rebut els vots de Ciutadans, PNB, UPN, Fòrum Astúries, Coalició Canària i Nova Canàries, que li han permès superar sense ensurts la votació de les esmenes

RedaccióActualitzat

El Congrés ha aprovat aquest dimecres a la tarda els pressupostos de l'Estat. Són els primers de la legislatura i arriben després del pacte que va firmar el govern espanyol amb Nova Canàries. Els comptes han rebut 176 vots a favor, els necessaris per tirar endavant, dels diputats de PP, Ciutadans, PNB, UPN, Fòrum Astúries, Coalició Canària i Nova Canàries.

Pedro Quevedo, el diputat de Nova Canàries que es va presentar a les eleccions en coalició amb el PSOE, ha negociat amb el govern unes millores que xifren en més de 200 milions d'euros, a part dels 450 milions que Coalició Canària ja havia pactat paral·lelament. Concretament, l'arxipèlag tindrà bonificacions de fins al 100% en el transport de mercaderies i del 75 % per als bitllets dels que viatgin entre les illes.

Una part dels comptes, que s'aproven per blocs, ja va superar aquest dimarts el tràmit i avui hi haurà l'última votació, la definitiva, que servirà per elevar la proposta perquè la ratifiqui el Senat, on el PP té una còmoda majoria absoluta.

La darrera votació ha posat fi a tres jornades de debat d'esmenes parcials al ple, en el qual els ministres han defensat les seves seccions corresponents. Ara, el text passa al Senat per continuar la seva tramitació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut