Madrid

Primera condemna per una ablació feta fora d'Espanya

L'Audiència Nacional ha imposat una pena de dos anys de presó a una mare senegalesa, veïna de Premià de Mar, que va permetre l'extirpació del clítoris de la seva filla de tres anys en aquell país. La condemna també l'obliga a indemnitzar la nena amb 10.000 euros.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional ha imposat la primera condemna d'un tribunal espanyol per una ablació practicada fora d'Espanya. El tribunal ha imposat una pena de dos anys de presó per un delicte de lesions a una mare senegalesa veïna de Premià de Mar per haver permès la mutilació genital de la seva filla, de tres anys, al país africà. També l'obliga a indemnitzar la filla amb 10.000 euros.

La fiscalia demanava pera l'acusada set anys de presó, però l'Audiència li ha rebaixat la pena fins a dos en considerar que, com que acabava d'arribar al Senegal, no sabia que l'ablació fos delicte a Espanya.

El tribunal ha considerat provat que l'extirpació del clítoris ha estat "causada directament per l'acusada o per una altra persona amb el seu consentiment, abans de venir a Espanya, com a conseqüència de motius religiosos i culturals imperants a les zones rurals del Senegal". Els jutges entenen que només "el consentiment" és suficient per condemnar la mare. El pare, en canvi, ha quedat absolt perquè no es va provar que fos al Senegal en el moment dels fets.

Arran de l'ablació, que els metges van descobrir durant una revisió al CAP de Premià, la nena té una obturació dels llavis menors, que l'obligarà a passar pel quiròfan.
Anar al contingut