Martxelo Otamendi en una imatge d'arxiu
Martxelo Otamendi en una imatge d'arxiu
Barcelona

Otamendi assegura que amb el nou partit l'esquerra abertzale demana a ETA que es dissolgui

Martxelo Otamendi ha assegurat que l'esquerra abertzale li està demanant a ETA que es dissolgui, a través de la creació d'aquesta nova formació política que es desvincula totalment de la violència. L'exdirector del diari "Egunkaria" i actual director de "Berria", ha afirmat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que "hi ha diverses maneres de demanar a ETA que es dissolgui" i que "l'esquerra abertzale ha decidit, també amb les seves limitacions, fer-ho d'aquesta manera". Otamentdi ha admès que el col·lectiu "no convocarà una manifestació en contra d'ETA".

Actualitzat
Otamendi té clar que ETA està d'acord amb la passa que ha fet l'esquerra abertzale, que si ha actuat d'aquesta manera és perquè està convençuda que la banda no tornarà a actuar.

També demana que es permeti a la nova formació, que segons avança el diari "Gara" es dirà Sortu, que vol dir "néixer" en euskera, a presentar-se a les eleccions del maig, ja que sempre se'ls pot expulsar de les institucions si en un futur ETA atempta i la nova formació no condemna l'atemptat.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut