Pere Navarro, en una imatge d'arxiu.
Pere Navarro, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Navarro és menys conegut entre els seus votants que entre els altres

Els electors de CiU, ERC, PP, ICV, C's i la CUP han respost més vegades afirmativament que els del PSC a la pregunta de si coneixen Pere Navarro, actualment líder de la tercera força política al Parlament de Catalunya.

RedaccióActualitzat
L'enquesta del CEO sobre intenció de vot i valoració dels líders polítics aporta una dada sorprenent que pot reobrir el debat sobre el lideratge al capdavant del PSC: el líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, és menys conegut entre els seus votants que entre els de la resta de forces polítiques que tenen representació al Parlament de Catalunya.

Preguntats sobre el grau de coneixement dels líders polítics catalans, i concretament sobre Pere Navarro, els electors de CiU, ERC, PP, ICV, C's i la CUP han respost més vegades afirmativament que els del PSC, actualment la tercera força política a Catalunya.

Segons l'últim CEO, un 73,1% dels votats del PSC coneixen Pere Navarro, mentre que aquest percentatge puja fins al 91,4% entre els votants de la CUP, entre els d'ERC fins al 90,3%, a CiU és d'un 84,7%, a ICV-EUiA és del 88%, a C's arriba al 81,22% i al PP, del 75,3%.

És una situació insòlita que no es repeteix en cap altre candidat al Parlament o al Congrés, si bé en el cas del també socialista Jordi Martí, tant els votants del PPC com els d'ICV-EUiA responen en un percentatge més alt que el coneixen que entre els del PSC.

Junqueras, el més ben valorat, i Camacho, la pitjor

El president d'ERC, Oriol Junqueras, és el líder més ben valorat pels catalans segons el darrer baròmetre del CEO. Aconsegueix un 5,75 de nota mitjana i entre els votants d'ERC arriba al notable (7,77). El segon líder més valorat és el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, que aconsegueix un 5,44 i deixa en tercera posició el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera (5,19).

El president de la Generalitat, Artur Mas, aprova en la quarta posició (5,11), però és molt ben valorat entre els votants de CiU (7,74).

En canvi, el president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, suspèn entre els catalans (4,55) i només és tercer, superat per Junqueras, entre els votants de la seva coalició.
Anar al contingut