Barcelona

Més d'un miler de persones es manifesten a Barcelona en protesta pels atacs a Gaza

Amb el lema "Aturem la massacre a Gaza, boicot a Israel", més d'un miler de persones s'ha concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona aquest divendres al vespre per mostrar el seu malestar per la situació que viuen els palestins a la Franja de Gaza. Hores abans, una desena d'activistes del grup Solidaris per Gaza s'han encadenat al Departament d'Universitats, Empresa i Innovació, al passeig de Gràcia. El grup ha protestat contra els convenis de cooperació que, segons denuncien, tindria el departament amb l'Institut Israelià de Tecnologia i pels atacs israelians a Gaza. Els activistes han estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra, que han tallat les cadenes dels joves.

Actualitzat
Més d'un miler de persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per manifestar-se contra els atacs d'Israel a la Franja de Gaza, convocats per la comunitat palestina a Catalunya, Palestina al Cor i la Plataforma Aturem la Guerra. A la protesta s'han pogut sentir crits d'"Israel assassina" i "Israel terrorista". La majoria de les proclames han estat en àrab i alguns dels participants han explicat que han reclamat "pau per a tots" i que "Israel no mati més nens" palestins.

Francesc Tubau, un dels portaveus de la concentració, ha explicat que els motius de la concentració són "exigir que s'aturin els bombardejos sobre la població de Gaza, que no hi hagi bloqueig perquè arribi l'ajuda humanitària a la població, exigir al govern espanyol que s'aturi el comerç d'armes amb l'estat d'Israel i que la Generalitat no promogui acords comercials amb Israel".

Per la seva part, Sayed Zaher Abbas, representant dels xiïtes de Barcelona, ha ressaltat que es manifesten contra el terrorisme d'Israel i les matances dels nens i de les persones innocents a Palestina. I ha afegit: "El missatge nostre és pau per a tot el món, sigui Palestina, l'Iraq o qualsevol lloc".

Protesta a la conselleria d'Universitats

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest divendres al migdia els deu activistes que s'havien encadenat a les 10 del matí a l'entrada de la conselleria d'Universitats, Empresa i Innovació - situada al passeig de Gràcia- per protestar contra els convenis de cooperació que té el departament amb l'Institut Israelià de Tecnologia i pels atacs a la franja de Gaza.

Els agents havien donat de termini una hora perquè els activistes abandonessin la conselleria. Després que els joves continuessin les seves reivindicacions, els agents han tallat les cadenes i els han desallotjat, i els han arrossegat fins el carrer on els esperaven una vintena d'activistes més. 

El grup Solidaris amb Gaza denunciava uns suposats acords comercials que el conseller Josep Huguet hauria tancat en un viatge aquest estiu per promoure les relacions comercials entre Israel i Catalunya. El departament ha precisat, no obstant això, que no va establir-se cap acord entre els dos governs sinó en l'àmbit privat. El grup també ha denunciat els atacs israelians a la Franja de Gaza i la passivitat de la comunitat internacional.
Anar al contingut