Cristina Genebat i en Marc Artigau a la gala d'entrega dels premis Max, a Bilbao (SGAE)
Cristina Genebat i en Marc Artigau a la gala d'entrega dels premis Max, a Bilbao (SGAE)

Max de teatre amb accent català: Carreras, Aixalà i "Les tres germanes", premiats

Joan Carreras s'ha endut el premi a millor actor pel monòleg "Història d'un senglar" i Mireia Aixalà, a millor actriu per "Les tres germanes"

Actualitzat

Aquest dilluns s'ha celebrat la 24a edició dels premis Max de teatre, a Bilbao. El trio de Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique ha conquerit el guardó a millor adaptació per "Les tres germanes", el clàssic de Txékhov que retrata la decadència de les classes privilegiades a la Rússia rural.

També aquest muntatge s'ha endut un altre premi gràcies a la poma a Mireia Aixalà com a millor actriu pel seu paper de Natàlia.

Joan Carreras ha alçat el Max a millor actor pel seu paper a "Història d'un senglar (o alguna cosa de Ricard)".

Joan Carreras a la gala d'entrega dels premis Max, a Bilbao (SGAE)

Entre els guardonats de l'escena catalana, també hi ha Nao Albet i Marcel Borràs, que s'han endut el premi per a la millor direcció escènica per la seva feina al capdavant d'"Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach", amb una escenografia pràcticament immòbil en la qual se succeeixen plans, seqüències i estils de forma vertiginosa.

A banda, la companyia badalonina Xirriquiteula Teatre ha recollit la poma a millor espectacle familiar per "Laika", una adaptació, plena de titelles, projeccions i collage, de la història de la gosseta Laika, el primer ésser viu que va orbitar al voltant de la Terra.

Els premis Max, organitzats per la Fundació SGAE, es van celebrar al Teatre Arriaga de Bilbao.


Gemma Cuervo, premi Max d'Honor 2021

L'actriu Gemma Cuervo (Barcelona, 1936) ha recollit en mans de la seva filla, l'actriu i presentadora Cayetana Guillén-Cuervo, el premi Max d'Honor 2021 per la seva labor en el camp de les arts escèniques.

Al llarg de més de 60 anys de carrera, Cuervo ha treballat en més d'un centenar d'obres de teatre, una trentena de sèries de televisió i més de 60 pel·lícules.

L'actriu Gemma Cuervo a la gala d'entrega dels premis Max, a Bilbao (SGAE) (SGAE)

Ara, suma el premi Max d'Honor a altres reconeixements com el Premi Nacional de Teatre (1965) i la Medalla de Plata de la Comunitat de Madrid (2018).


Altres premis Max

Altres guanyadors de la nit dels premis Max han estat "El bar que se tragó a todos los españoles", com a millor espectacle teatral, millor autoria teatral i millor disseny d'espai escènic, i "La mort i la donzella", com a millor espectacle de dansa, millor coreografia i millor disseny d'il·luminació. 

"Con lo bien que estábamos" ha estat guardonat en les categories de millor composició musical per a un espectacle escènic i millor tasca de producció.

Un total de 439 espectacles van incriure's a la 24a edició dels premis Max de teatre, dels quals 190 van ser escollits candidats en la primera fase i 37 van quedar finalistes a la segona.

 

 

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut