Imatge d'arxiu del president de Convergència i Unió, Artur Mas (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu del president de Convergència i Unió, Artur Mas (Foto: ACN)
Barcelona

Mas: "La comissió només volia desgastar CiU"

Les forces polítiques catalanes han començat a valorar l'informe de l'Oficina Antifrau, que ha conclòs que "ni afirma ni descarta" que CDC hagi obtingut finançament al marge de la llei aprofitant-se de l'estructura del Palau de la Música. El líder de CiU, Artur Mas, ha dit que tot ha estat un muntatge per "intentar fer-nos mal" perquè les enquestes els donen com a guanyadora en les eleccions catalanes de la tardor. ERC, per la seva banda, afirma que l'Oficina Antifrau constata que CiU va utilitzar el Palau de manera "potinera". ICV insta CDC a donar explicacions i deixar de parlar de "cacera de bruixes", mentre que el PP no descarta portar el cas a la fiscalia si la comissió es tanca "en fals".

Actualitzat
"No passa res -ha afirmat Mas- perquè al final la comissió se'ls ha girat en part en contra amb el tema de l'hotel, que ha esquitxat la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, dirigits pels socialistes". El president de CiU ha assegurat que el tripartit farà tot el possible per desgastar la formació nacionalista de cara a les eleccions, perquè, ha destacat, "l'únic que els uneix és anar contra nosaltres".

ERC afirma que l'Oficina Antifrau constata que CiU va utilitzar el Palau de manera "potinera"

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat que l'informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya constata que hi ha indicis de "la utilització potinera del Palau de la Música" per donar cobertura econòmica a algunes formacions polítiques, referint-se a CiU. Segons Ridao, "CiU no té les mans lliures" perquè l'informe demostra que del Palau sortien fluxes de diners per al "finançament irregular" de partits.

Ridao ha avançat que ERC proposarà que les conclusions que aprovi la comissió d'investigació es traslladin a la justícia ordinària perquè decideixi si emprèn accions legals contra persones, empreses o institucions que han comparegut en la cambra. Alhora, ha explicat que proposaran novetats en les tasques de fiscalització i avaluació que han de portar a terme organismes com la Sindicatura de Comptes o el Protectorat de Fundacions.

ICV insta CDC a donar explicacions i deixar de parlar de "cacera de bruixes"

ICV ha considerat que l'informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya sobre el presumpte finançament irregular de CDC té "molt suc" i insta aquest partit a què "algú s'expliqui d'una vegada i deixi de parlar de cacera de bruixes", en referència a la comissió d'investigació del cas Palau. El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha destacat que si bé les conclusions de l'Oficina Antifrau no són definitives sí es parla d'"incontestables anomalies", de manera que s'obre un escenari "més que dubtós i preocupant".

Segons el líder ecosocialista, el fet que l'Oficina Antifrau no hagi disposat de "prou elements" perquè el seu informe fos més concloent es deu al fet que "no hi havia tota la informació i qui la té no l'ha posat al servei de la ciutadania". Per això, ha emplaçat de nou CDC que "algú s'expliqui d'una vegada i deixi de parlar de cacera de bruixes", en referència a la comissió d'investigació del cas Palau. Sobre això, Herrera ha subratllat que aquest informe "acredita" que els objectius de la comissió d'investigació "tenien tot el sentit".

El PP no descarta portar el cas a la fiscalia si la comissió es tanca "en fals"

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, no descarta portar la deriva política del cas del Palau de la Música a la fiscalia si la comissió d'investigació al Parlament es tanca "en fals" i no es depuren les responsabilitats polítiques, jurídiques i penals que se n'extreguin. Segons Camacho, el "dubte raonable de l'informe de l'OAC i el tema de l'hotel del Palau "no poden quedar en indici sense més recorregut". Per aquesta raó, ha instat CDC i PSC a assumir les responsabilitats polítiques que calguin, i ha apuntat que "és imprescindible l'acció de la justícia fins al final en aquests casos de presumpta corrupció".

Ha lamentat també que l'OAC exposi els "errors" comesos per la Sindicatura de Comptes i la Intervenció general de la Generalitat, per la qual cosa ha avançat que en el programa electoral inclouran mesures per reforçar el control i el bon funcionament dels dos organismes.
Anar al contingut