José Luis Escrivá a la comissió de seguiment del Pacte de Toledo

L'ingrés mínim vital només arriba a un de cada deu sol·licitants

Els sindicats de la funció pública anticipen el "col·lapse" de la gestió de les prestacions

Redacció/AgènciesActualitzat

El govern espanyol admet el fracàs en la gestió de l'ingrés mínim vital (IMV). Només el cobren unes 90.000 persones malgrat que l'executiu ha rebut gairebé un milió de sol·licituds.

L'IMV és una prestació que vol prevenir el risc de pobresa i l'exclusió social entre les persones amb poc recursos impulsada en el context de l'emergència sanitària viscuda des del març passat. El confinament decretat pel govern espanyol va provocar pèrdues significatives en moltes empreses, que van decidir prescindir dels seus treballadors.

Fins ara, el govern de Pedro Sánchez ha resolt una tercera part del milió de peticions i n'ha rebutjat una de cada quatre. Davant d'aquest pobre balanç, l'executiu promet redoblar els esforços de gestió a partir de l'octubre, però ja avisa que la meitat de les sol·licituds presentades no arribaran a cobrar la prestació.

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà, argumentava en una entrevista a Antena 3 que l'objectiu és que l'ajuda arribi a qui veritablement la necessita.

En la mateixa compareixença, Escrivà recorda que tothom qui presenti la petició abans del 31 de desembre i se li accepti, rebrà la prestació amb retroactivitat des del juny.

Negociació amb els sindicats

El secretari d'estat de Seguretat Social, Israel Arroyo, i els principals sindicats de la funció pública (CCOO, UGT i CSIF) es reuniran els pròxims dies per abordar la situació de "col·lapse" en la gestió de les prestacions, segons ha anunciat la CSIF en un comunicat.

Per la CSIF, els canvis anunciats pel govern per agilitzar la gestió de l'IMV "arriben tard i no serviran si no hi ha un esforç urgent del personal de la Seguretat Social".

El sindicat expressa la seva por que el col·lapse actual s'estengui també a la Tresoreria General de la Seguretat Social, que a partir d'ara també s'encarregarà de reclamar els pagaments indeguts d'aquesta prestació.

La CSIF ha insistit a afirmar que la capacitat de gestió del sistema de Seguretat Social segueix "desbordat" per la demanda de la ciutadania després que s'hi incorporessin noves responsabilitats, com ara la tramitació de l'IMV.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut