Bilbao

L'escriptora Laura Mintegi serà la candidata a lehendakari de Bildu

Serà la candidata a lehendakari per la coalició Euskal Herria Bildu, formada per l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna, Aralar i Alternatiba. Les eleccions basques s'han de celebrar, si no hi ha un avançament, el febrer de l'any que ve.

RedaccióActualitzat
L'escriptora Laura Mintegi serà la candidata a lehendakari per la coalició Euskal Herria Bildu -formada per l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna, Aralar i Alternatiba- en les pròximes eleccions basques, que se celebraran, si no hi ha un avançament, el febrer de l'any que ve.

La presentació de la candidata d'EH Bildu s'ha fet aquest dimarts al matí a Bildu en un acte en què, a més de la mateixa Mintegi, ha intervingut la que va ser consellera basca d'Educació per EA entre el 2001 i el 2005, Anjeles Iztueta.

Laura Mintegi, que ja va ser candidata al Senat en les últimes eleccions generals per Amaiur, ha format part dels grups de suport al diari "Gara" i als processats en el "cas Egunkaria", i el 2007 va visitar el pres etarra José Ignacio de Juana Chaos a l'hospital Doce de Octubre de Madrid durant la seva vaga de fam.

A més, el passat mes de gener va llegir una carta d'Arnaldo Otegi en homenatge a l'escriptor José Luis Álvarez Enparantza, "Txillardegi", un dels fundadors d'ETA, i també ha estat un dels convocants de l'Aberri Eguna de l'esquerra abertzale del 2007.

Nascuda a Lizarra (Navarra) el 1955 i resident a Getxo, a Biscaia, des de la seva joventut, Laura Mintegi és llicenciada en Història i doctora en Psicologia, i treballa des del 1981 com a professora a la Universitat del País Basc. En la seva faceta d'escriptora, la seva obra més popular és "Sisifo maite minez", una novel·la traduïda al castellà el 2003 amb el títol "Sísifo enamorado". Des del 2006, és acadèmica de l'Academia de la Llengua Basca Euskaltzaindia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut