Llanos Massó, amb jaqueta blau cel, amb els seus companys de Vox lluny de la pancarta, aquest dilluns a València (Europa Press)

La presidenta de les Corts Valencianes, de Vox, s'aparta de la pancarta per un crim masclista

Ha estat en la protesta oficial contra l'assassinat d'una dona a Antella aquest diumenge, i tot el grup parlamentari d'aquest partit s'ha desmarcat de la pancarta

Representants dels grups polítics de les Corts Valencianes han fet tres minuts de silenci aquest dilluns per protestar pel cas de la dona assassinada per la seva parella aquest diumenge a Antella, a la Ribera Alta.

Però la nova presidenta de les Corts, Llanos Massó, i els seus companys de l'extrema dreta de Vox han rebutjat posar-se al darrere de la pancarta amb el lema "Les Corts contra la violència masclista".

Sí que s'hi han situat els representants de les altres tres forces polítiques: el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, el Partit Socialista del País Valencià-PSOE i Compromís.


Un tema "superat", segons la portaveu de Vox

Els tres minuts de silenci s'han fet a les 12 del migdia a convocatòria de la mateixa Massó, i socialistes i Compromís han criticat que s'hagi desmarcat de la pancarta, però no el PP.

La portaveu de Vox a les Corts Valencianes, Ana Vega, ha dit que aquest és un tema "superat", i que mai es posen darrere de cap pancarta que faci servir el terme "masclista":

"Sempre ens hem posat a part perquè considerem que tota la violència exercida ha de condemnar-se de la mateixa manera."

Vega ho ha dit al digital eldiarioes, i ha afegit que el seu partit respecta els minuts de silenci, i que fer-ho darrere d'una pancarta "no implica que es condemni amb més força".

Llanos Massó, amb jaqueta blau cel, i altres diputats de Vox, aquest dilluns a València (Europa Press)

Crítiques de Compromís: "Sectarisme sense límits"

Des de Compromís ho ha criticat amb duresa Aitana Mas, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana en funcions, que ha dit que "el sectarisme" de Vox "no coneix límits":

El cas de violència masclista d'Antella ha estat especialment cru: un home de 53 anys ha matat la seva dona, de 38 anys, davant del seu fill de 12, i després s'ha suïcidat.

Dues setmanes com a presidenta de les Corts

Llanos Massó va assumir la presidència de les Corts Valencianes fa dues setmanes exactes, després que Vox pactés amb el PP fer-se'n càrrec, però no fes públic el seu nom fins a l'últim moment.

Procedent de l'activisme ultracatòlic contra l'avortament i els col·lectius LGBTI+, com a portaveu de Vox a les Corts des del 2019 es va significar contra l'educació sexual i el valencià a les escoles.

Es dona la circumstància que el perfil oficial de Twitter de les Corts, que sempre s'havia expressat en valencià, aquest divendres va començar a tuitejar només en castellà:

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaPaís ValenciàVox
Anar al contingut