La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat centrada en combatre l'incivisme

Actualitzat

ACN Vilanova i la Geltrú - La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha reformulat la unitat de Seguretat Ciutadana per crear la USC (Unitat de Suport i Civisme), amb l'objectiu de fomentar la figura dels agents de proximitat i reforçar l'atenció a les queixes relacionades amb àmbits bàsics de convivència. Entre els aspectes als quals prestarà atenció, hi ha evitar les miccions al carrer, les pintades, els abocaments d'escombraries i el soroll durant les nits. També estaran especialment a l'aguaït de les queixes entre veïns o de les ocupacions conflictives, segons han detallat aquest dijous l'alcalde Juan Luis Ruiz i l'inspector en cap Sebastià Rodríguez. La Unitat de Suport i Civisme la formen 13 dels 97 agents del cos local, supervisats per un caporal i un sergent.

"Ens preocupa l'ús de l'espai públic i volem reformular la Seguretat Ciutadana per donar molta importància a la policia de proximitat", ha relatat l'alcalde en una atenció als mitjans on ha precisat que la nova USC es focalitzarà en el compliment de les ordenances de civisme i soroll però ha dit que també tindrà un "treball transversal" amb la resta d'àrees en equè s'estructura el cos policial.

Ruiz i l'inspector en cap han apuntat que la previsió és que la tasca d'aquests 13 agents es coordini també amb altres departaments municipals que treballen en el camp de la convicència, com són els agents vívics o els treballadors de carrer d'Acció Social. "Està molt bé que de tant en tant despleguem grans operatius policials, però al final la ciutadania necessita resposta a molèsties cuotidianes, com els sorolls, les pixades, les pintades o quan topa amb un veí que rega les plantes fora d'hores", ha afegit Rodríguez.

L'inspector en cap ha destacat que, un cop la nova unitat estigui rodada, la voluntat és que pugui adquirir també un caire pedagògic de cara als infractors, especialment els menors d'edat. Ha asseverat que la intenció és disposar de recursos per organitzar xerrades amb aquests joves "per a què comprenguin que allò que han fet no és correcte, més enllà de la multa que se'ls imposi i que acabaran pagant els seus pares".

Anar al contingut