Desenes de motoristes disfressats de Pares Noel desfilen per l'avinguda Paral·lel
Desenes de motoristes disfressats de Pares Noel desfilen per l'avinguda Paral·lel (ACN/Ariadna Comas)
Barcelona

La Papanoelada Motera circula per Barcelona, tot i no tenir permís

La protesta veïnal contra la Papanoelada, convocada per Eixample Respira, ha tallat la confluència de la Gran Via amb el carrer de Llançà durant una hora

L'Hospitalet de Llobregat ha acollit, aquest diumenge, una Papanoelada Motera que ha acabat amb un gran grup motoristes circulant pels carrers de Barcelona.

La concentració, organitzada per l'Associació de Dones del barri de Sant Josep, ha comptat amb la participació de desenes de motoristes que han acudit a la cita amb els seus vestits vermells i amb els vehicles decorats amb motius nadalencs.

Els participants l'esdeveniment, organitzat per recollir regals de Nadal per a nens de col·lectius vulnerables i per a residències de persones amb diversitat funcional, s'han reunit a l'avinguda Joan Carles I de l'Hospitalet, on s'han celebrat actuacions infantils fins a mitja tarda.

Ha estat llavors quan, tot i no tenir permís per fer-ho, els motoristes han decidit emprendre una marxa en direcció Barcelona.
 

Protesta veïnal contra la Papanoelada Motera

La plataforma Eixample Respira ha convocat una protesta veïnal per mostrar el desacord contra una Papanoelada que no estava comunicada i que, per tant, no tenia permís per fer-se.

En total, unes 30 persones han tallat la confluència de la Gran Via amb el carrer de Llançà entre les 18.00 i les 19.00.

La Guàrdia Urbana ha desviat el trànsit abans del túnel de la plaça d'Espanya, i els motoristes han esquivat la protesta per continuar el recorregut pel Paral·lel i seguir per altres punts cèntrics de la ciutat.

La protesta veïna convocada per l'Eixample Respira ha tallat la Gran Via amb el carrer Llançà
La protesta convocada per l'Eixample Respira ha tallat la Gran Via amb el carrer Llançà (ACN/Ariadna Comas)

L'Ajuntament amenaça de denunciar

L'Ajuntament de Barcelona havia advertit que denunciaria la Papanoelada Motera en el cas que es converteixi en una marxa per la capital catalana, com va passar fa uns anys.

Dimecres passat, la Sindicatura de Greuges de Barcelona, el defensor del ciutadà de la capital catalana, va demanar al consistori que prengués mesures cautelars per "impedir" aquest acte.

La sindicatura argumentava que aquest acte genera un gran impacte mediambiental, un problema de mobilitat i afectacions a la salut, a més d'un risc de seguretat per a les persones.

ARXIVAT A:
Nadal
Anar al contingut