Palma

La mort d'un jove desencadena la violència racial entre nigerians i gitanos al barri de Son Gotleu de Palma

El barri de Son Gotleu de Palma viu immers en una batalla campal entre nigerians i gitanos després de la mort d'un home de 33 anys que s'ha precipitat des d'un quart pis. La policia ja ha detingut tres persones i continua patrullant a la zona per mirar d'aturar els enfrontaments entre els dos col·lectius. La baralla ha començat quan els compatriotes del jove mort han cregut que els veïns gitanos estaven al darrere de la mort però la policia investiga els fets amb la principal hipòtesi que l'home ha mort en agafar-se d'una canonada que ha cedit.

Actualitzat
La caiguda mortal des d'un quart pis, aquest dilluns a la matinada, d'un jove nigerià a Palma ha estat un fet accidental, segons la principal hipòtesi de la policia, que investiga el sinistre. Tot apunta, a més, que no hi ha terceres persones implicades. Segons tots els indicis, la víctima intentava passar d'un balcó a un altre, i s'ha precipitat al buit quan s'ha agafat a una canonada que ha cedit.

La confirmació de la mort del noi nigerià de 33 anys al carrer Tomàs Rullan de Palma ha motivat l'esclat dels enfrontaments entre el col·lectiu nigerià i el gitano que viuen al barri de Son Gotleu, a Palma. Després de l'incident, una vintena d'homes que s'havien congregat al voltant de la víctima ha començat a mostrar un gran nerviosisme, cosa que ha desembocat en una revolta multitudinària.

Després de rebre diverses trucades, els agents policials i una ambulància del 061 amb un facultatiu, que només ha pogut certificar la mort de l'home, s'han desplaçat fins al lloc dels fets

Un centenar d'homes de nacionalitat nigeriana han provocat els disturbis, han cremat dos contenidors i molts vehicles han tingut desperfectes, com vidres trencats. La policia no ha pogut aturar els aldarulls fins a les tres tocades de la matinada d'aquest dilluns amb un dispositiu format per desenes d'agents.

Els fets s'han saldat amb tres persones detingudes, una de les quals portava una destral en el moment de la detenció.

La Policia Nacional investiga ara les causes de la mort per aclarir si la víctima es va precipitar voluntàriament o la van empènyer, tal com asseguren els seus compatriotes. Segons alguns testimonis, uns homes d'origen gitano haurien llançat l'home nigerià des d'un quart pis.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut