Una persona amb mascareta per la plaça Catalunya de Barcelona
Una persona amb mascareta per la plaça Catalunya de Barcelona (EFE: Marta Pérez)

La Moncloa recomana esglaonar horaris i mantenir la distància en tornar a la feina

Salvador Illa, que ha avisat que Espanya encara està en una fase "important" de pandèmia del coronavirus, ha negat que s'hagi arribat al moment de desescalada de les mesures adoptades

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat ha elaborat, en col·laboració amb patronals i organitzacions sindicals, una guia de bones pràctiques per a les empreses que reprenguin a partir de dilluns, 13 d'abril, la seva activitat després de la suspensió obligatòria decretada pel Govern amb motiu de la crisi sanitària.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat, després de la roda de premsa de Consell de Ministres, que l'objectiu és que els centres de treball estiguin preparats amb el "màxim de seguretat" i ha indicat que els tres pilars per garantir aquesta seguretat són la distància social, la higiene en espais públics i privats i rentar-se de mans.    

Segons ha indicat el ministre, la guia que es difondrà recorda a les empreses la necessitat de planificar les tasques i garantir la distància com a mínim de dos metres entre el personal, així com evitar aglomeracions dels treballadors.    

Així mateix, ha incidit en la necessitat que s'esglaonin els horaris dels empleats i que les empreses facilitin els equips de protecció necessaris.

Pel que fa al mitjà de transport, ha recomanat, en la mesura del possible, fer-ho de manera que es pugui garantir el distanciament social, ja sigui caminant, amb bicicleta o en vehicles particulars.

 

Una dona davant d'una farmàcia a Madrid (EFE/Mariscal)

 

El govern central facilitarà mascaretes al Metro i Rodalies

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que el govern recomana l'ús de mascaretes reutilitzables en els trajectes de desplaçament als llocs de treball, ja que hi pot haver aglomeracions, i per això les distribuirà a partir de dilluns en estacions de metro i Rodalies.

 

Es repartiran en diferents punts, en aquells mitjans de transport on sigui més difícil guardar la distància de seguretat, segons ha dit el ministre en la roda de premsa telemàtica posterior a Consell de Ministres. També ha avançat que s'activaran la producció i la distribució d'aquest producte.

 

Passejant el gossos a Tarragona
Passejant els gossos a Tarragona

 

El confinament segueix "plenament vigent"

La ministra d'Hisenda i portaveu de Govern, María Jesús Montero, ha declarat que, malgrat que aquest dilluns molts treballadors de serveis no essencials han de tornar al seu treball, el confinament seguirà estant "plenament vigent".  

La portaveu de Govern ha destacat la necessitat de continuar amb les mesures d'higiene i de distanciament social per frenar la pandèmia del coronavirus a Espanya.  

De la mateixa manera s'ha pronunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha avisat que Espanya està encara en una fase "important" de pandèmia del coronavirus, que se segueixen produint contagis i que, per això, no es poden aixecar les mesures de confinament.    

Per això, ha dit Illa, a partir del dilluns només es podrà sortir al carrer per anar a treballar, en el cas que sigui necessari i no es pugui realitzar teletreball, a comprar menjar o a la farmàcia.

Illa ha negat que s'estigui ja en una fase de desescalada de les mesures adoptades, encara que sí reconeix que el govern hi està treballant per quan arribi el moment d'aplicar-la.  

"Pensem que les mesures que adoptem són suficients per garantir la seguretat de les persones que es reincorporaran als seus llocs de treball. Estem en un context de mesures molt pràctiques, el reial decret és molt sever, molt dràstic i amb el qual les persones tenen garantides les condicions per tornar als seus llocs de treball"

Finalment, el ministre de Sanitat ha assegurat que els criteris que guiaran l'acció de govern per començar la desescalada seran la "prudència i la cautela":

"Faríem molt malament si amb tot l'esforç col·lectiu que hem fet no féssim la desescalada amb molta prudència i amb respecte màxim als drets dels ciutadans."

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut