Passatgers al metro de Barcelona amb mascareta (EFE/Marta Pérez)
Gairebé la meitat de les dones i un terç dels homes se senten insegurs de nit als desplaçaments en metro de nit
Madrid

El govern espanyol distribuirà mascaretes al metro i a Rodalies aquest dilluns

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que el govern recomana l'ús de mascaretes reutilitzables en els trajectes de desplaçament als llocs de treball, ja que hi pot haver aglomeracions

RedaccióActualitzat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que el govern recomana l'ús de mascaretes reutilitzables en els trajectes de desplaçament als llocs de treball, ja que hi pot haver aglomeracions, i per això les distribuirà a partir de dilluns en estacions de metro i Rodalies.

Es repartiran en diferents punts, en aquells mitjans de transport on sigui més difícil guardar la distància de seguretat, segons ha dit el ministre en la roda de premsa telemàtica posterior a Consell de Ministres. També ha avançat que s'activarà la producció i distribució d'aquest producte.

Les mascaretes no seran necessàries en desplaçaments al lloc de treball quan es facin caminant o amb bicicleta, perquè aleshores no hi ha dificultat de guardar la distància, que ha de ser entre un i dos metres, depenent de les circumstàncies.

 

Mascaretes.
Mascaretes (CCMA)

 

Aquesta decisió s'ha pres després que el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties ha avalat l'ús de mascaretes en públic, tant en persones amb símptomes, que ja saben que estan infectades de Covid-19, com en asimptomàtiques, principalment en espais tancats i concorreguts, com botigues, centres comercials o transport públic.

El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties ha aconsellat a la població l'ús d'unes noves mascaretes, denominades higièniques, per complementar les mesures preventives com són la distància social, la higiene meticulosa de les mans i evitar el contacte amb la cara, el nas, els ulls i la boca.

 

Metro
Metro (CCMA)

 

Repartiran tests ràpids aquest cap de setmana

Illa també ha anunciat que entre aquest divendres i dissabte es repartiran un altre milió de test ràpids a les comunitats autònomes perquè facin diagnòstics en els llocs de més prevalença, com ara residències de persones grans i en hospitals. Encara queden dos dels cinc milions que va adquirir el govern.

 

El ministre de Sanitat ha insistit en la idea que a Espanya "seguim en estat de confinament" i que continua estant vigent el decret d'estat d'alarma perquè "encara estem en una fase important de l'epidèmia". I ha incidit que com a mínim seguirem igual fins al 26 d'abril.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut