La imprudència de banyistes que s'acosten a tocar una balena desorientada a Austràlia

Després de recórrer la costa, l'animal ha quedat encallat i això ha obligat a tancar la platja per evitar que ningú més s'hi acosti

Actualitzat

Les autoritats mediambientals mantindran tancada una platja de Perth a Austràlia fins que un catxalot, probablement desorientat, torni a mar obert. Després d'acostar-se durant tot el cap de setmana a les platges de la zona, l'animal ha quedat encallat en un banc de sorra a 70 metres de la costa de Rockingham, a 30 quilòmetres de Perth.

Durant el cap de setmana, l'animal, de 15 metres de llargada, s'ha acostat "perillosament a prop de la costa", segons els biòlegs marins, en un comportament "inusual".

A les xarxes socials s'han publicat diversos vídeos en què es veu com banyistes de les platges de Leighton i Port Beach s'acostaven a la balena i hi nedaven a prop fins a tocar-la.

A les imatges es pot veure la balena entrant en aigües poc profundes i com això crida l'atenció dels que són a la platja, abans de tornar a mar obert.


La biòloga marina Natalie Sinclair advertia a la BBC que les persones que hi neden a prop podien desorientar encara més la balena i "suposa un risc, no només per a l'animal, sinó també per a les persones".

També alertava del risc que l'animal quedés encallat, fet que ha passat aquest dilluns, a la platja de Rockingham. "El millor que es pot fer en aquesta situació és deixar la balena en pau", ha dit, i deixar qualsevol intent de rescat als professionals.

El tancament de la platja vol evitar que la gent s'acosti a la balena, sobretot perquè pot causar més angoixa a l'animal encallat. Ara, efectius del Departament de Biodiversitat i Conservació de Perth, guardaboscos i experts en mamífers marins vigilen la platja per assegurar que ningú més s'acosta al mamífer.

La balena es va veure per primera vegada dissabte a les platges de Perth i es va anar desplaçant per la costa diumenge quan sembla que un vaixell la va colpejar. Aquest dilluns de matinada (hora local) la balena ha quedat encallada a Rockingham.


Alerta de taurons

Les autoritats costaneres han emès una alerta de taurons a la zona, ja que "és possible que l'encallament de la balena pugui atraure els taurons al llarg d'aquest tram de costa", diu l'alerta.

Els experts creuen que la platja s'haurà de mantenir tancada durant els pròxims dies per veure si l'animal pot tornar a mar obert o bé cal ajudar-lo.

 

ARXIVAT A:
BiodiversitatAustràlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut