Madrid

La Guàrdia Civil diu que era evident el vincle de l'"Egunkaria" amb ETA

La Guàrdia Civil ha declarat que era evident el vincle entre el diari basc "Egunkaria" i ETA. En la segona jornada del judici contra cinc directius del diari "Egunkaria" acusats d'integració en organització terrorista, els membres del cos que van clausurar el rotatiu basc han declarat a l'Audiència Nacional, on han defensat la seva intervenció. Segons ells, van trobar documentació que evidenciaria un lligam financer amb la banda terrorista. El guàrdia civil que va dirigir l'operació ha afirmat que els vincles entre el diari i ETA eren evidents. El judici es reprendrà el 12 de gener.

Actualitzat
El govern basc ha insistit que "una justícia que triga set o vuit anys a resoldre deixa de ser justa". Així ho ha assegurat la portaveu i consellera de Justícia del govern basc, Idoia Mendia, respecte al judici que ha celebrat la segona sessió contra els responsables de l'"Egunkaria".

Mendia ha afirmat que qualsevol ciutadà té dret a "una justícia ràpida", alhora que ha lamentat que els responsables del diari que s'asseuen a la banqueta els acusats s'estiguin tot aquest temps "sub iudice".

Durant la primera sessió del judici, el que va ser director durant deu anys del diari basc "Egunkaria", el periodista Martxelo Otamendi, va negar qualsevol vinculació amb ETA i va assegurar que "mai hauria acceptat" dirigir un diari que "tingués alguna relació" amb la banda terrorista. Tant ell com la resta d'acusats, quatre exdirectius més del rotatiu, van rebutjar els vincles amb els terroristes. "Vaig treballar amb absoluta llibertat", va concloure Otamendi.

Anar al contingut