Sant Climent Sescebes

La Generalitat confirma que una guspira d'una màquina agrícola ha originat el foc de Sant Climent

L'incendi de Sant Climent Sescebes va començar per una guspira d'una màquina de desbrossar, segons ha confirmat la Generalitat. Tot i que el foc està estabilitzat des d'ahir al vespre, la forta tramuntana que bufa a la zona dificulta les tasques que desenvolupen 24 dotacions de bombers per acabar-lo de controlar. Una cinquantena de veïns que van haver de ser desallotjats van poder tornar a casa seva a partir de mitjanit. La normalitat ha tornat també a les vies tallades a causa de les flames; els Mossos les han reobertes. El foc, que es va declarar ahir a la tarda, ha cremat fins ara 300 hectàrees.

Actualitzat
La causa de l'incendi, segons ha explicat la consellera d'Interior, Montserrat Tura, va ser una guspira produïda per una màquina que feia tasques de desbrossament. El jutge haurà de dirimir si hi ha responsabilitat per part del particular que feia tasques agrícoles amb la màquina desbrossadora. La consellera d'Interior, Montserrat Tura, però, ha puntualitzat que en tractar-se de feines agrícoles permeses aquesta època de l'any, la guspira que hauria encès el foc és fruit d'un "accident".

Els primers balanços del primer gran incendi de l'estiu aboquen xifres de fins a 300 hectàrees cremades, a banda d'una granja, un tractor, una màquina d'embalar i l'estudi d'un escultor cremats. També van resultar afectats una dotzena de cases, per la qual cosa una cinquantena de veïns van ser desallotjats. A partir de la mitjanit, però, van poder tornar a casa seva. Així mateix, les carreteres que van ser tallades ja han estat reobertes al trànsit.

Tot i que el foc està estabilitzat, la forta tramuntana que bufa a l'Empordà està impedint que l'incendi forestal s'acabi de controlar. Fins a 24 dotacions dels bombers estan remullant el terreny per intentar apagar-lo del tot. Hi han arribat a participar vuit dotacions aèries des de primera hora del matí. Durant la nit, 50 de terrestres han estat alerta per controlar tots els punts calents.

L'incendi va començar minuts abans de les quatre de la tarda, en una zona de canyissars prop de la riera de Sant Climent Sescebes. La força amb què bufava la tramuntana va fer que el que en un principi semblava un petit incendi avancés ràpidament i es propagués pel centre del poble, entrant fins i tot als patis de les cases. Molts veïns no van dubtar d'ajudar en les feines d'extinció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut