Abrera

La Generalitat aixecarà les restriccions al sistema Ter-Llobregat

Les pluges dels últims dies han fet augmentar les reserves d'aigua. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) aixecarà les restriccions imposades per la situació de sequera al sistema Ter- Llobregat. Només quedaran en situació d'excepcionalitat la conca de la Muga, a Girona, i les zones del Catllar, al Tarragonès, i el Cap de Creus, a l'Alt Empordà. El consell d'Administració de l'ACA aprovarà aquesta mesura aquesta setmana i el govern català la ratificarà en un termini màxim de 15 dies.

Actualitzat
El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha estat l'encarregat de fer aquest anunci. L'ACA i la Generalitat aixecaran les restriccions al sistema Ter-Llobregat després que les últimes pluges hagin augmentat les reserves dels seus embassaments fins al 72,4% de la seva capacitat.

Així doncs, "només queden 2 o 3 punts com a zones d'excepcionalitat", ha dit el conseller Baltasar. Una d'aquestes zones és la de la Muga, que té unes reserves del 23% i està en fase d'excepcionalitat dos. També el Catllar i el cap de Creus que estan en fase I. Un cop l'ACA aprovi aquesta decisió, previsiblement dijous, haurà de ser ratificada per la Generalitat, possiblement "durant els pròxims 15 dies", ha confirmat el conseller de Medi Ambient.

Francesc Baltasar ha fet aquestes declaracions a la planta de l'empresa Aigües Ter-Llobregat a Abrera, on ha visitat una nova instal·lació de més de 15.000 plaques fotovoltaiques. Gràcies a elles, es deixaran d'emetre 1.060 tones de CO2 a l'atmosfera. Les obres han tingut un cost de 13 milions i mig d'euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut