L'equip EDG en el moment de la victòria (Reuters)

La final del mundial de "LoL", el més vist en la història dels esports electrònics

L'esdeveniment, que s'ha celebrat aquest dissabte i ha alçat com a vencedors els xinesos EDG, ha arribat a concentrar més de quatre milions d'espectadors simultanis

Actualitzat

El videojoc "League Of Legends" i les competicions que se'n fan al voltant no paren de guanyar adeptes i de batre rècords d'audiència. Aquest dissabte s'ha celebrat l'esdeveniment més important del calendari dels anomenats "esports", el Worlds 2021, el Mundial de clubs del LOL.

La final ha registrat, en alguns moments, més de 4 milions d'espectadors simultanis i en total suma més de 174 milions d'hores vistes a tot el món des que va començar el passat 5 d'octubre.

La final del Campionat del Món s'ha jugat entre els coreans DWG KIA i els xinesos EDward Gaming i ha esdevingut el partit més vist de la història de "League of Legends".

Els més de 4 milions d'espectadors, a més, no inclouen les plataformes xineses, que exclouen les dades del recompte oficial. I cal tenir en compte que aquest any gairebé no hi havia presència d'equips europeus ni nord-americans, per tant, el mèrit és encara més gran.

 

 

Un videojoc que no para de créixer

Fins ara, les edicions més seguides del campionat havien estat les dels dos anys anteriors, i també eren els esdeveniments d'esports electrònics més seguits de la història. Això s'explica pel gran èxit que té el videojoc, que aquest 2021 ha superat els 115 milions d'usuaris mensuals actius.

A la Xina les celebracions han arribat al carrer i s'hi han vist trobades i festes multitudinàries, amb persones onejant banderes dels EDG i celebrant a crits la victòria dels xinesos.

 

La remuntada xinesa

Els coreans eren els preferits de cara a la victòria i van ser els guanyadors de l'edició anterior, el Worlds 2020. Durant la final d'aquest dissabte anaven guanyant, però finalment els xinesos han remuntat.


De fet, la Xina havia de ser el país amfitrió del mundial, amb seus a Xangai, Wuhan, Qingdao, Chengdu i Shenzhen. Finalment, però, l'organització va decidir tornar a celebrar l'esdeveniment a Reykjavík, on va es va fer l'any passat, i un altre cop sense públic presencial.

 

Abans d'aquest any, els EDG mai havien passat dels quarts de final al mundial, i ara s'han convertit en el primer equip a guanyar 15 dels 15 possibles partits de play-off.

A banda de la victòria, els EDG s'emporten 489.500 dòlars, i els segons, DWG KIA, se n'emporten 333.750.

ARXIVAT A:
Videojocs
Anar al contingut