L'Eric amb una de les sabatilles creades per Shaquille O'Neal
L'Eric amb una de les sabatilles creades per Shaquille O'Neal (Facebook/Rebecca Kilburn)

La crida d'una mare per trobar vambes del 59 dona fruits: Shaquille O'Neal n'hi regala cinc

La desesperació de Rebecca Kilburn per trobar calçat per al seu fill Eric s'ha fet viral a les xarxes, fins al punt que alguns fabricants s'han posat en contacte amb la família per fer-li sabatilles esportives a mida

Actualitzat

Fa quinze dies, la Rebecca Kilburn, que viu a Goodrich, a l'estat nord-americà de Michigan, estava desesperada. No trobava enlloc sabatilles esportives per als peus extragrans del seu fill Eric. 

El noi té 14 anys, fa més de dos metres d'alçada i, contràriament al que es podria pensar no juga a bàsquet, sinó a futbol americà a l'institut, i, com es diu popularment, pot dormir dret.

Calça un 23, en talla americana. En equivalència europea, correspondria a un 59. I encara està en edat de créixer. Això comporta un greu problema, perquè la majoria de fabricants manufacturen vambes només fins al número 22

Hometown Life, un portal de notícies en línia de la xarxa del diari USA Today es va fer ressò de la crida de la Rebecca, que ja feia mesos que estava immersa en una recerca infructuosa a través d'internet per poder calçar el seu fill. 

L'Eric, amb unes sabatilles Nike, abans de la trobada amb els responsables d'Under Armour per mesurar-li el peu (Facebook/Rebecca Kilburn)
L'Eric, amb unes sabatilles Nike, abans de la trobada amb Under Armour per mesurar-li el peu (Facebook/Rebecca Kilburn)

La història, de seguida, es va propagar per les xarxes i es va fer viral. En poques hores, les firmes Puma i Under Armour es van adreçar a la mare de l'Eric per solucionar el problema, aprofitant l'avinentesa per engegar campanyes d'imatge i màrqueting.

I, enmig de la voràgine, va arribar la trucada que ha acabat de propulsar el cas a escala mundial, la de l'exestrella de l'NBA Shaquille O'Neal, conegut per la seva generositat i sensibilitat pels temes socials, i a qui alguns usuaris de Twitter ja havien instat a donar un cop de mà a l'Eric:

 

"Shaq Atrack"

Aquest dimecres, al voltant de les sis de la tarda, l'Eric va respondre una trucada que el va deixar "estupefacte". Malgrat que en 19 anys de professional no es va haver de preocupar mai per tenir vambes del 22, O'Neal, a l'altra banda de la línia telefònica, va empatitzar de seguida amb la situació del jove.

Shaquille O'Neal fent de comentarista de les últimes finals de l'NBA
Shaquille O'Neal fent de comentarista de les últimes finals de l'NBA (Reuters)

Va reconèixer-li que, quan tenia la seva edat, la seva mare tampoc trobava sabatilles per a ell i l'objectiu era que no tingués mai més aquest problema. A la trucada també va donar-li un consell de vida:

"Vaig guanyar 900 milions de dòlars escoltant els meus pares, tu també els has d'escoltar."

L'endemà, Reebok va enviar a Goodrich, juntament amb una nota, cinc parells de vambes de la talla 22 que, originalment, havien creat expressament per a Shaq.

Tot i que probablement l'Eric necessita un 23, són més amples que els parells de la marca Nike que la mare va comprar a preu d'or en un outlet.

Nota de la firma Reebok a l'Eric Kilburn
Nota de la firma Reebok a l'Eric Kilburn (Facebook/Rebecca Kilburn)

"Mai l'havia vist somriure tant", va dir la Rebecca. El guanyador de quatre anells de l'NBA va dir a l'Eric que procuraria fer-li arribar sabates de vestir d'un fabricant que sap que en fa fins al número 26 i també va convidar-lo a trucar-li sempre que necessités alguna cosa.

L'Eric, content amb l'enviament de sabatilles que va fer-li Reebok
L'Eric, content amb l'enviament de sabatilles que va fer-li Reebok (Facebook/Rebecca Kilburn)

 

Pluja d'ofertes

La trucada de l'exjugador, entre altres, de Los Angeles Lakers va coincidir amb els primers moviments de les marques Under Armour i Puma per enviar representants a Michigan i mirar de crear o adaptar els seus models de sabatilles per a l'Eric.  

Robb Cropp, director sènior de desenvolupament de calçat d'Under Armour, ja es va trobar amb el noi i la seva família per començar a prendre mides, com relatava la seva mare en una publicació a Facebook:

Per la seva part, Max Staiger, cap d'operacions de bàsquet de Puma, va explicar que les mides extremes de peus com les de l'Eric solen ser de jugadors de bàsquet i que només n'havia vist un parell o tres que calcessin un 23.

La firma es va oferir a fer sabates personalitzades per a l'Eric, però, com en el cas d'Under Armour, la producció dels parells trigarà encara uns dies.

 

"Del 59, no en fem"

Abans que els problemes de calçat del seu fill fessin la volta al món, la Rebecca es va fer farts de buscar vambes per a l'Eric a internet.

Fins i tot es va posar en contacte amb algunes marques preveient que el seu fill, a la llarga, necessitaria calçat fet a mida. En una trucada al gegant de material esportiu Nike, amb incredulitat, van limitar-se a dir-li: "no fem aquest número."

A diferència d'altres adolescents de la seva edat, diu la Rebecca, l'Eric "no té cap trastorn endocrí derivat del creixement." Tot i això, fa cinc anys que no troba botes de neu i, fins fa pocs dies, tampoc trobava sabates, ni vambes, el calçat més habitual per al dia a dia i per fer esport.

"Em vaig passar hores plorant. Sentia que estava fallant al meu fill perquè no trobava el que necessitava," explica. L'Eric va haver d'anar amb esclops de tipus Crocs fins que la família va decantar-se per mirar de trobar una opció millor.  

Segons els càlculs familiars, un parell de sabatilles a mida per a l'Eric podrien costar-los 1.500 dòlars. Un preu inassumible considerant la poca durabilitat del calçat dels adolescents.

L'Eric Kilburn jugant amb l'equip de futbol americà de l'institut de Goodrich
L'Eric Kilburn jugant amb l'equip de futbol americà de l'institut de Goodrich (Facebook/Rebecca Kilburn)

Tot i les reticències, això va portar a la família Kilburn a encetar una campanya de micromecentage recaptant de fons a la plataforma GoFundMe explicant les dificultats del noi per trobar calçat.

Kara Pattinson, amiga de la família, va vehicular el problema a través del web de mecenatge explicant que ja havien contactat amb fabricants, però "una cosa és fer sabatilles personalitzades per a una estrella de l'NBA, i l'altra és fer-ne per a un adolescent en creixement d'un petit poble dels Estats Units".

Al final, l'efecte de les xarxes ha obrat un petit gran miracle en què una estrella de l'NBA ha intercedit perquè la història de l'Eric hagi tingut un final feliç.

 

ARXIVAT A:
Viral Estats Units
Anar al contingut