El secretari general de Junts, Jordi Turull, en l'acte de final de campanya de Junts (ACN/Marta Vidal)
El secretari general de Junts, Jordi Turull, en l'acte de final de campanya de Junts (ACN/Marta Vidal)

Junts refreda l'optimisme sobre les negociacions per a la investidura de Sánchez

El PP insisteix al PSOE que faciliti un govern en minoria presidit per Alberto Núñez Feijóo

RedaccióActualitzat

Quan falten vuit dies per a la constitució de les Corts, la possibilitat d'un acord per a la investidura encara és llunyana. Els partits del govern de coalició en funcions i les formacions sobiranistes continuen els contactes per conformar la pròxima mesa del Congrés, el primer pas en què s'hauria de materialitzar el bloc progressista.

Però Junts, una formació que és decisiva de cara a una possible investidura de Pedro Sánchez, ha negat aquest dimecres que les negociacions estiguin a prop d'arribar a bon port.

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha estat optimista sobre les converses. Urtasun ha apuntat que les negociacions amb Esquerra i Junts de cara a investir el candidat socialista "avancen de manera positiva" i s'ha mostrat convençut que acabaran bé.

El dirigent de la confluència d'esquerres ha demanat mantenir "discreció" sobre els detalls de les converses per aconseguir que arribin a bon port:

"Volem que això surti bé, per una raó molt concreta, i és que no crec que ningú estigui pensant a donar una segona oportunitat a PP i Vox amb una repetició electoral que ningú entendria."

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha respost a Urtasun a través de Twitter i ha assegurat irònicament que les declaracions del portaveu de Sumar són "la primera notícia" que té sobre la qüestió:


El portaveu de Sumar també ha retret al PSOE el que ha qualificat de "poca ambició" en les negociacions de cara a reeditar el govern de coalició.

Després d'assegurar que les propostes que els han traslladat són "clarament insuficients", ha reclamat un contracte de govern "concret i molt detallat".

Urtasun, però, no ha volgut concretar la posició de la confluència d'esquerres sobre l'amnistia que reclamen les formacions independentistes.

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, durant un acte de la campanya
El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, durant un acte de la campanya (ACN)

El PP insisteix en una investidura de Feijóo

Mentrestant, el Partit Popular no tira la tovallola i continua defensant una hipotètica investidura d'Alberto Núñez Feijóo.

La secretària general del partit, Cuca Gamarra, ha reivindicat que Feijóo és l'únic candidat que compta, ara per ara, amb més de 170 suports:

"Reiterem la nostra disponibilitat. Si el rei ens encomana, al PP i a Feijóo, el més votat, la investidura, complirem amb la nostra responsabilitat."

La número dos del PP ha assenyalat que els populars busquen un acord "ampli i constitucional" que, amb Feijóo a la presidència, creu que garantiria l'estabilitat al país.

Els populars insisteixen que van guanyar les eleccions i que Feijóo és el candidat amb més suports per arribar a La Moncloa perquè, a banda dels vots de Vox i UPN, podrien sumar també el del diputat de Coalició Canària, amb qui estan negociant.

Els populars intenten pressionar Felip VI perquè proposi el líder del PP com a candidat a la presidència i garanteixen que Feijóo no farà com Mariano Rajoy, que l'any 2016 ho va rebutjar dues vegades.

La secretària general del PP, Cuca Gamarra
La secretària general del PP, Cuca Gamarra (ACN/Andrea Zamorano)
ARXIVAT A:
JuntsERCPPPSOEEleccions Generals 2023 - 23JSumar
Anar al contingut