Jordi Puigneró serà el vicepresident del govern
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en una imatge recent

Jordi Puigneró serà el vicepresident del govern

Tània Verge serà la consellera de Feminismes i Igualtat

RedaccióActualitzat

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, serà el vicepresident del govern encapçalat per Pere Aragonès, segons ha pogut saber TV3.

Puigneró, de Junts, continuarà sent conseller de Polítiques Digitals, i hi afegirà Infraestructures i Agenda Urbana, a més de la vicepresidència.

Pel que fa a l'àrea d'Administració Pública, passa al Departament de la Presidència, en mans d'ERC.

Puigneró se'l considera un polític molt pròxim a Carles Puigdemont i des de la vicepresidència serà la persona clau de Junts dins del govern.

Era un lloc que s'havia donat pràcticament per segur que ocuparia Elsa Artadi, però finalment va declinar i va preferir quedar-se a l'Ajuntament de Barcelona.

Al govern des del 2013

Jordi Puigneró i Ferrer va néixer a Sant Cugat el 1974, on va començar la carrera política el 2003 com a cap de gabinet de l'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, de Convergència i Unió.

Dos anys després va convertir-se en regidor, i va arribar a ser tinent d'alcalde, fins que el 2013 va entrar al govern com a director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Tres anys després va passar a ser secretari d'aquesta àrea, i el 2018, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, càrrec que ha ocupat fins ara.


Tània Verge, a la conselleria de Feminismes i Igualtat

Poc abans s'ha fet públic el nom d'una de les noves conselleres: Tània Verge, que s'encarregarà de la nova Conselleria de Feminismes i Igualtat, una àrea sota la responsabilitat d'ERC.

Per tant, ja se saben gairebé tots els noms dels consellers proposats per ERC tret d'un, i falten 4 noms que ha de proposar Junts per Catalunya.

 

Els consellers d'Esquerra

Es dona per fet que la número dos a les llistes i de confiança del president, Laura Vilagrà, ocuparà la Conselleria de la Presidència.

Ja està confirmat que Joan Ignasi Elena, que va ser coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum i portaveu de les defenses dels exconsellers d'Esquerra al judici del procés, s'ocuparà d'Interior, que ara passa a mans dels republicans.

L'expresident del Parlament Roger Torrent també serà conseller, probablement amb la cartera d'Empresa i Treball.

Es dona gairebé per fet que Josep Gonzàlez-Cambray anirà a Educació.

I Teresa Jordà podria repetir amb Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació.

Els consellers de Junts

Per part de Junts per Catalunya, hi ha confirmats tres independents:

Josep Maria Argimon, a la Conselleria de Salut.

Jaume Giró, periodista i exdirector de la Fundació La Caixa, a la Conselleria d'Economia.

I Victòria Alsina, exdelegada del govern als Estats Units, com a titular del Departament d'Acció Exterior i Transparència.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut