Madrid

Foment adjudicarà al setembre la nova terminal de l'aeroport del Prat

El govern espanyol anunciarà al setembre a qui concedeix l'explotació de la terminal Sud de l'aeroport del Prat. Ho ha anunciat la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que ha insistit que l'executiu "està compromès" a obrir a la Generalitat i la iniciativa privada la gestió de les instal·lacions aeroportuàries. En una entrevista a TVE, la ministra ha assegurat que l'adjudicació seguirà uns criteris "objectius" i que buscarà reforçar la posició de Barcelona com a "hub" o enllaç intercontinental. Sobre Renfe, Álvarez ha afirmat que els problemes de rodalies se solucionaran en un termini de dos mesos i ha reiterat que l'AVE arribarà a Barcelona a final d'any.

Actualitzat

A la intervenció televisiva, Álvarez ha explicat que el ministeri adjudicarà la terminal pensant en tres prioritats: "Que Barcelona sigui un 'hub', reforçar la posició de 'hub' per a la resta del país. En segon lloc, millorar el servei a l'usuari, i en tercer, permetre l'expansió de totes les companyies per reforçar la dimensió de l'aeroport". La ministra ha afirmat que "l'impuls" que el govern espanyol ha donat al Prat es posa de manifest en el creixement que ha tingut els últims dos anys, "d'un 22%, una cosa espectacular per a un aeroport".

Empreses com Vueling, Spanair, Air Europa o Clickair s'ha interessat per gestionar la nova terminal. La instal·lació es va començar a construir el desembre del 2003, ocuparà 525.500 metres quadrats i hi podran passar més de 25 milions de passatgers cada any. Això vol dir que, en hora punta, podrà assumir 64 operacions i 8.500 passatgers.

Rodalies, solucionat en 2 mesos

La ministra de Foment ha afirmat a TVE que els problemes de la xarxa de rodalies de Barcelona seran història d'aquí a dos mesos. Magdalena Álvarez ha atribuït les avaries i retards a l'abandonament de les línies, la saturació de la demanda i les interferències de les obres de l'AVE.

Segons la ministra, es manté el calendari d'arribada de l'AVE a Barcelona, prevista pel final d'aquest any. La titular de Foment ha explicat que els trens aniran a 300 quilòmetres per hora "molt aviat" i ha destacat la feina feta amb "una línia inaugurada pel PP que era un succedani d'AVE, perquè funcionava com els Talgo i la resta del ferrocarril convencional".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut