Barcelona

Els partits catalans desconfien de les promeses de Zapatero sobre l'aeroport i Renfe

Tots els partits catalans, tret del PSC, ha coincidit a lamentar la falta de concreció de José Luis Rodríguez Zapatero tant sobre el futur de l'aeroport del Prat com a l'hora de proposar solucions per a Renfe. Encara que amb matisos diferents, ERC, ICV-EUiA, CiU i PPC han censurat l'absència de compromisos i calendaris clars. Els dos socis de govern dels socialistes han criticat, sobretot, que no s'hagi donat l'impuls definitiu al traspàs de la gestió de l'aeroport. Els més durs, però, han estat la federació nacionalista i els populars, que pensen que la visita de Zapatero ha estat una pèrdua de temps i que s'ha limitat a fer promeses vagues que després no complirà.

Actualitzat
El president de CiU, Artur Mas, ha dit que "esperava molt més" de la reunió entre Zapatero i José Montilla i que confiava que hi ha hagués solucions operatives per a Renfe i l'aeroport "en lloc d'un bla, bla, bla" i "vagues promeses". Mas ha ironitzat dient "sabem que les promeses de Zapatero caduquen com el iogurt i que les renúncies del president de la Generalitat són permanents com les pedres".

El portaveu del PP català, Francesc Vendrell, ha considerat que Zapatero "es podria haver estalviat el viatge i els contribuents catalans ens hauríem estalviat la gasolina de l'avió". I ha afegit que Zapatero ha fet la "seva visita típica", que consisteix a "fer-se la foto, fer promeses i anar-se'n ràpidament a veure qui és el següent a qui enganya".

El portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha qualificat de "decebedor" el resultat de la visita, "tant per la seva falta de compromís respecte a l'adjudicació de la terminal sud de l'aeroport del Prat com, sobretot, pel que fa a la creació del consorci per gestionar l'aeroport". Segons Ridao, és "preocupant" la falta d'un calendari sobre el qual treballar.

Per part d'ICV-EUiA, el diputat Jaume Bosch ha considerat positiu que Zapatero hagi anunciat la participació de la Generalitat a l'adjudicació de la terminal sud, però ha dit que una cosa és això "i l'altra és que no es paralitzi la negociació prevista a l'Estatut perquè la gestió de l’aeroport sigui traspassada".

De la seva banda, Ciutadans veu bé que la Generalitat "influeixi" en l'adjudicació de la terminal, que veu com una qüestió "merament tècnica" i que afecta l'Estat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut