Els carrers del barri estan plens de marques de neumàtics
Els carrers del barri estan plens de marques de neumàtics (Efe/Caroline Brehman)

Farts i Furiosos: veïns de Los Angeles tips de les curses que emulen "Fast & Furious"

Els residents del barri on s'ha rodat part de la saga demanen que es deixi de gravar en aquesta localització

Les marques de neumàtics als carrers d'Angelino Heights, a Los Angeles, són el rastre que deixen els cotxes que cada dia visiten aquest indret per emular les virolles dels vehicles de la saga "Fast & Furious". I els veïns ja no aguanten més. Aquest barri és la residència a la ficció del protagonista, Dominic Toretto, personatge encarnat per Vin Diesel, i ha estat la localització de moltes escenes.

Des de l'estrena de la primera pel·lícula de la franquícia fa 21 anys, aquest barri s'ha convertit en un lloc de pelegrinatge per als amants de la saga. Però molts no es conformen amb una fotografia en una de les localitzacions que apareixen a la pantalla, i han convertit els carrers del veïnat en l'escenari on recrear algunes de les acrobàcies que fan els cotxes de la pel·lícula i fer-hi curses il·legals, amb el perill que això comporta per als habitants d'Angelino Heights.

Farts d'aquesta situació, i aprofitant el rodatge de la desena pel·lícula de la franquícia, els veïns s'han manifestat davant del set de rodatge per demanar que s'acabin les filmacions al barri.

"No pots travessar el carrer perquè no és segur", explica la Bella, una veïna. "A la nit ens desperten diverses vegades mentre els nostres fills ploren perquè tenen por. S'ha convertit en un gran problema per a nosaltres i crec que ja n'hi ha prou", conclou.

Molts manifestats han mostrat fotografies de familiars que han mort a causa de les curses il·legals, i acusen "Fast & Furious" de fer-ne apologia i de glorificar els conductors temeraris. Durant la protesta, també han demanat a la productora i als actors de la saga que es manifestin en contra d'aquests comportaments.

Els veïns han demanat que s'acabin els rodatges d'aquestes pel·lícules al barri
Els veïns han demanat que s'acabin els rodatges d'aquestes pel·lícules al barri (Reuters/Mario Anzuoni )

A Los Angeles, només aquest any, han mort 300 persones a causa d'accidents de trànsit, un 30% més que durant el mateix període de l'any passat. I tot i que aquestes xifres no estan únicament relacionades amb les curses il·legals, les autoritats han observat un gran increment d'aquestes activitats. Des del gener, la policia ha comptabilitzat més de 650 concentracions de cotxes, que sovint apleguen milers de persones que bloquegen els carrers per veure els vehicles circulant a gran velocitat.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut