Cues a l'AP-7, a l'altura de Maçanet de la Selva, en direcció Barcelona (CCMA)

Operació tornada tranquil·la de Setmana Santa, amb les principals retencions a l'AP-7

A quarts de vuit del vespre ja havien tornat uns 480.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona, el 85% dels previstos

Actualitzat

Tranquil·litat en l'operació retorn de Setmana Santa. Uns 480.000 vehicles han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona aquest dilluns, segons les dades actualitzades pel Servei Català de Trànsit a les vuit del vespre.

D'aquesta manera, les carreteres catalanes ja han assumit el 85% dels 600.000 trajectes previstos en l'operació, que es tancarà aquesta mitjanit. 

Es pot seguir l'estat del trànsit en temps real que facilita el Servei Català del Trànsit des d'aquí:


L'AP-7, la via més complicada

Com ja és habitual, la via que concentra més trànsit és l'AP-7, on s'ha habilitat un carril addicional en sentit sud de Sant Celoni a Montornès del Vallès, i en sentit nord, de Vilafranca a Molins de Rei.  Aquesta via ja ha acumulat fins a 57 km d'aturades.

A quarts de cinc de la tarda, a l'AP-7 hi havia alguna retenció però sense grans aturades. En diversos trams de les Terres de l'Ebre, com l'Ampolla, l'Aldea i l'Ametlla de Mar, hi ha 9 km de cua en sentit Tarragona.

També hi ha retencions al Vendrell i Banyeres del Penedès i també a Castellbisbal, en sentit Barcelona. A les vies que envolten la ciutat comtal, no hi ha grans incidències.

El trànsit a l'AP-7 ha començat a complicar-se a quarts de dotze del matí, per un accident amb 4 vehicles implicats entre Maçanet de la Selva i Sils, en direcció Barcelona, que ha obligat a tallar dos carrils i ha provocat fins a 6 km de congestió. L'accident ja s'ha normalitzat, però les cues es mantenen i han afectat, de retruc, la C-35 entre Hostalric i Maçanet de la Selva, on hi ha 5 km de congestió.


Encara en sentit sud, també hi ha 8 km ​de retencions entre Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni, i en sentit nord 4 km més de retencions entre Santa Margarida i els Monjos i Castellet i la Gornal, i 11 km que circulació intensa, entre Banyeres del Penedès i el Vendrell, en direcció a Barcelona, i 15 entre Subirats i Vilafranca del Penedès.

A la demarcació de Tarragona, també hi ha 15 km de retencions entre Roda de Berà i Tarragona, en sentit nord, i 2 km de congestió a Constantí i 2 més a l'Ampolla.

El Servei Català de Trànsit valora positivament les mesures aplicades a l'AP-7

El Servei Català de Trànsit destaca que aquest any han disminuït les víctimes mortals, els accidents i les retencions. En una roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Ramon Lamiel Villaró, director del Servei Català de Trànsit, ha assenyalat que s'han registrat retencions en un total de 45 vies d'arreu del país.

Lamiel ha atribuït el descens de les retencions a les limitacions de velocitat que s'han aplicat, als bons resultats dels carrils addicionals i a l'elevada heterogeneïtat de la mobilitat.

Pel que fa a l'AP-7, la via on hi ha hagut les principals retencions, Lamiel creu que els carrils addicionals han permès que hi hagués més capacitat i s'ha aconseguit "més fluïdesa" de la que es podia esperar en un cap de setmana de mobilitat molt intensa.

El director del Servei Català de Trànsit defensa que una conducció més responsable per part de la ciutadania i les mesures i la pressió exercides a l'AP-7 han propiciat la baixada de la mortalitat.

A Catalunya, dues persones han perdut la vida durant la Setmana Santa d'enguany, tres menys que l'any passat per aquestes dates.


L'A-2 i la C-16 també s'han anat complicant al llarg del matí

El trànsit ha estat fluid a l'A-2 fins a la una del migdia, quan ha començat a complicar-se, també en direcció a Barcelona. Els punts més conflictius han estat Bell-lloc d'Urgell, que ha arribat a acumular 2 km de congestió per un accident que ha obligat a tallar un carril --i que ja està resolt--, i el tram d'Òdena a Jorba, amb 5 km de trànsit lent.

També hi ha retencions a la C-16, en sentit sud, en concret: 2,5 km a Berga, 4 a Cercs i 8 entre Nou de Berguedà i Bagà. En aquestes imatges es poden veure les cues que hi ha hagut cap a la una de la tarda, a l'altura de Guardiola de Berguedà:

 

Pel que fa a la C-31, les pitjors retencions, que superen els 7 km, s'estan registrant entre Santa Cristina d'Aro i Platja d'Aro, en sentit sud.

També s'ha obert un carril addicional a la C-32, a Sant Andreu de Llavaneres a Montgat. En aquesta via, les principals complicacions són entre Sant Boi i Viladecans, on hi ha 2 km de circulació intensa en sentit Barcelona.

Els carrils addicionals han ajudat a reduir les retencions durant les primeres hores de l'operació tornada.


Les primeres complicacions, la tarda de diumenge

Un accident a l'A-2, a Sidamon, un altre a l'A-7, a Vila-seca i un tercer a l'AP-7, a Fogars de la Selva van complicar la tarda d'aquest diumenge. En el cas de l'AP-7, va ser un accident sense ferits, però que va obligar a inhabilitar un dels tres carrils de circulació. Això va provocar fins a 14 km de cua:

 

En aquesta via es limita també la velocitat a 100 km/h entre Gelida i Martorell en sentit nord.

Els camions no poden circular a l'AP-7 entre Maçanet i l'Hospitalet de l'Infant, des de les 10 del matí fins a les 10 de la nit.

Al llarg de la jornada d'ahir, l'autopista també va registrar congestió al Baix Ebre, al Penedès i al Vallès Oriental.

Durant el matí no hi va haver problemes, tot i que els desplaçaments van començar a augmentar a partir del migdia.

 
ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut