Justin Trudeau, el líder del Partit Liberal, celebrant la victòria
Justin Trudeau, el líder del Partit Liberal (Reuters)
Canadà

Els liberals de Justin Trudeau guanyen les eleccions legislatives al Canadà amb majoria absoluta

Després de tres mandats consecutius, el conservador Stephen Harper, que quedaria en segon lloc, anuncia que deixa la direcció del partit

RedaccióActualitzat

Tot apunta que hi ha hagut un canvi de govern al Canadà. Encara no hi ha dades definitives, però les primeres projeccions de vot donarien una victòria clara a Justin Trudeau, el líder del Partit Liberal, que hauria guanyat per majoria absoluta les eleccions legislatives.

Trudeau, de 43 anys, ha fet una campanya positiva, en què ha promès millorar les infraestructures i lluitar contra la pobresa infantil. Es dóna el cas que el seu pare, Pierre Trudeau, ja va ser primer ministre i líder dels liberals.

El gran derrotat és Stephen Harper, l'actual primer ministre, que aspirava a un quart mandat i ja ha anunciat la seva dimissió. Però l'alentiment de l'economia i l'increment de l'atur l'haurien perjudicat.

El Partit Conservador se situaria en segona posició, i el socialdemòcrata Nou Partit Democràtic, en tercera.

La victòria dels liberals és una sorpresa. En les últimes eleccions, celebrades el 2011, va obtenir el pitjor resultat de la seva història, amb trenta-quatre diputats.

Anar al contingut