El Vendrell

El Vendrell es planteja també prohibir la burca als equipaments públics

El Vendrell debatrà en el proper ple municipal la prohibició de la burca i el nicab en els equipaments públics. Fonts del govern de CiU en minoria asseguren que la mesura equival a prohibir fer tràmits municipals amb passamuntanyes, ja que consideren que la cara ha de ser visible. Si la mesura s'aprova, el Vendrell podria ser la segona ciutat catalana i de l'Estat que reguli sobre la burca, després que Lleida aprovés el passat divendres la prohibició de vels que tapen la cara als equipaments municipals.

Actualitzat
En el cas de les dones que la porten per obligació, des del govern municipal asseguren que això conculca els seus drets. D'altra banda, en el cas de les dones que la porten per decisió pròpia, asseguren que s'ha de prohibir, perquè seria com entrar amb passamuntanyes per fer qualsevol tràmit municipal.

La qüestió es debatrà en el proper ple municipal, el corresponent al mes de juny.

Si la prohibició tira endavant, el Vendrell podria ser la segona ciutat catalana i de l'Estat que adopti aquesta mesura després que Lleida ho fes divendres passat. A la capital del Segrià, CiU va presentar la moció per regular aquesta qüestió, que finalment es va aprovar amb el suport de CiU, PSC, el PP i un regidor no adscrit, el vot negatiu d'ICV i l'abstenció d'ERC. Un informe encarregat per l'Ajuntament confirmava que el consistori tenia competències per prohibir la burca en els equipaments municipals.
Anar al contingut