Félix Bolaños aquest dijous a Almeria

El PSOE demana renúncies a Junts, que manté el silenci sobre les negociacions

Els socialistes proposen millores en el finançament, mentre que Sumar proposen poder parlar català al Congrés

Actualitzat

Queden només quinze dies per a la constitució de les Corts, però és la primera setmana d'agost i al Congrés hi ha poc moviment. Tot i això, de fons se sent la remor de les negociacions amb Junts.

La posició del PSOE sobre l'amnistia i el referèndum continua sent la mateixa. "El Partit Socialista ha demostrat de sobres que el seu marc és la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia", ha repetit la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez.

A més, un dels principals negociadors socialistes, Félix Bolaños, ha demanat a Junts per Catalunya que abandoni maximalismes: "El que tenim entre mans és tan important com el futur del país, i tampoc s'entendria que fessin posicions de màxims."

De moment, el que s'ofereix a Junts per Catalunya són millores en el finançament, per part del PSOE, i poder parlar català al Congrés, per part de Sumar.

Els missatges constants que arriben des del PSOE i els missatges des d'Esquerra, apel·lant a un acord estratègic de l'independentisme, contrasten amb el silenci volgut de Junts per Catalunya sobre les negociacions.

Resposta de Puigdemont

Carles Puigdemont ha contestat a la proposta de Sumar i ha volgut recordar que en el reglament del Congrés no es diu que hi hagi l'obligació de fer servir el castellà ni que s'hi prohibeixi el català, i que és, diu, voluntat política. Puigdemont ha afegit: "El procés de reforma sol ser una estratègia per fer perdre el temps":

Sobre la proposta de Sumar, el senador popular Miguel Tellado afirma: "És una cortina de fum de la senyora Yolanda Díaz, que està més interessada a fomentar debats com aquest, debats estèrils, en comptes de parlar del veritable problema del nostre país, que és parlar de la governabilitat d'Espanya."

ARXIVAT A:
JuntsPSOECarles PuigdemontCongrés dels DiputatsYolanda DíazEleccions Generals 2023 - 23JSumar
Anar al contingut