El nou alcalde de Ponferrada, Samuel Folgueral, aquest divendres. (Foto: EFE)
El nou alcalde de Ponferrada, Samuel Folgueral, aquest divendres. (Foto: EFE)
Ponferrada

El PSOE aconsegueix l'alcaldia de Ponferrada gràcies al vot d'un condemnat per assetjament en una moció de censura

El socialista Samuel Folgueral s'ha convertit en el nou alcalde, amb el vot a favor del líder d'Independents Agrupats de Ponferrada, Ismael Álvarez, exalcalde i condemnat el 2002 per assetjament sexual en el "cas Nevenka".

RedaccióActualitzat
Relleu a l'alcaldia de Ponferrada. La moció de censura presentada pel PSOE i les Independents Agrupats de Ponferarda (IAP) contra l'alcalde, el popular Carlos López Riesgo, ha tirat endavant amb tretze vots a favor i dotze en contra. D'aquesta manera, el socialista Samuel Folgueral s'ha convertit en el nou alcalde, amb el vot a favor del líder d'IAP, Ismael Álvarez, exalcalde i condemnat per assetjament sexual en el "cas Nevenka".

Abans de la votació, Álvarez ha anunciat que aquest dissabte al migdia entregarà la seva acta com a regidor, una dimissió que ha dit que és "personal" i que pres "convençut" que és el millor servei que pot prestar al poble "en aquestes circumstàncies". En relació a la seva condemna per assetjament sexual l'any 2002, el regidor ha defensat que ha "complert la meva condemna amb més amplitud que la que ens va ser imposada".

Retrets entre PP i PSOE

Aquesta moció de censura ha provocat un intercanvi de retrets entre el PP i el PSOE. El portaveu adjunt del grup popular al Congrés, Rafael Hernando, ha lamentat que els socialistes els desplacessin de l'alcaldia amb el suport d'Álvarez: "a Valenciano el que li agraden són els dits dels condemnats per assetjament sexual, si li serveixen per aconseguir el poder com a Ponferrada. Tela!", ha escrit en un tuit.

   
Posteriorment, ha matisat que el que volia dir era que "els regidors quan voten aixequen els dits de la mà".
 

També a Twitter, l'exministra Carme Chacón ha considerat "insuportable" que el PSOE aconsegueixi "governar Ponferrada pel vot d'un assetjador sexual".
 

En canvi, el secretari d'Organització socialista, Óscar López, s'ha felicitat que, "des d'avui, hi ha un assetjador menys en política", atribuint la retirada d'Álvarez a una clàusula de l'acord entre PSOE i IAP.
Anar al contingut