Madrid

El president espanyol preveu un horitzó econòmic "positiu"

El president del govern s'ha referit a les previsions econòmiques per als pròxims mesos i ha declarat el seu optimisme, augurant que la inflació es moderarà i se situarà a l'entorn del 3% a partir del mes de març. Zapatero ha fet aquestes declaracions en el decurs d'una conversa informal amb periodistes posterior als actes de celebració de la Pasqua Militar. L'oposició no ha trigat a respondre i el PP ha declarat que el govern no fa cas dels signes de desacceleració de l'economia espanyola, i segueix sense proposar reformes per corregir els desequilibris.

Actualitzat

José Luis Rodríguez Zapatero ha aprofitat una trobada informal amb periodistes després de la celebració de la Pasqua Militar per donar a conèixer les seves previsions en matèria econòmica. Així, el cap de l'executiu espanyol ha dit que l'horitzó econòmic d'Espanya en el futur és "positiu" i augura una moderació de la inflació a l'entorn del 3% a partir del març.

El president del Govern ha aplaudit la creació de llocs de treball i el creixement econòmic durant aquesta legislatura. Zapatero ha xifrat en 260.000 milions d'euros el creixement total en aquests quatre anys, i ha assenyalat que "tot l'horitzó que tenim és positiu", malgrat les últimes dades relatives a l'increment dels preus i l'atur. També ha dit que el seu gabinet ha fet bé la seva feina, creant superàvit i destinant-hi aquest suplement a augmentar les pensions mínimes, el salari mínim interprofessional o a la creació d'ajudes per als naixements i l'habitatge.

Pel que fa a la inflació, Zapatero ha augurat que "començarà a moderar-se" al març, concretament a l'entorn del 3%. No obstant això, ha dit que aquestes anticipacions "s'han de prendre amb moderació". El president ha atribuït el seu optimisme a un creixement de l'economia basat en la indústria, les exportacions i una construcció més normalitzada. Zapatero ha argumentat el seu optimisme en dades reals, com l'augment del 3,8% d'economia, el mig milió de nous llocs de treball o el superàvit existent, i ha dit que això deixa Espanya en la millor situació dels últims 30 anys.

De la seva part, el secretari Executiu d'Economia i Ocupació del PP, Miguel Arias Cañete, ha criticat el president del Govern per "tancar els ulls", i ha afegit que Zapatero "segueix sense fer cas dels signes evidents de desacceleració de l'economia espanyola" i "sense proposar una reforma per corregir els desequilibris" acumulats en els últims quatre anys. Arias Cañete ha lamentat que "quan es renuncia a diagnosticar una malaltia és impossible tractar-la", i ha dit que l'únic que vol Zapatero és "guanyar temps" perquè els espanyols no li passin factura a les urnes "per no haver situat l'economia entre les seves prioritats durant aquests quatre anys".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut