Madrid

El rei recorda les víctimes del terrorisme en la celebració de la Pasqua Militar

El rei Joan Carles ha aprofitat la celebració de la Pasqua Militar per recordar les víctimes del terrorisme, "una xacra abominable i inacceptable". El monarca ha presidit al Palau Reial, juntament amb la reina i els prínceps d'Astúries, els actes, als quals han assistit representants dels tres exèrcits i la Guàrdia Civil, així com càrrecs del govern espanyol.

Actualitzat

L'endemà de complir 70 anys, el rei Joan Carles, acompanyat de la reina Sofia i el príncep Felip, ha presidit al Palau Reial de Madrid els actes de la Pasqua Militar amb la presència d'una àmplia representació de les màximes institucions de l'estat espanyol, l'exèrcit i la Guàrdia Civil. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el ministre de Defensa, José Antonio Alonso, i de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, hi han assistit en representació de l'executiu central.

Després de passar revista a la formació de la Guàrdia Reial que li rendeix honors, el rei ha condecorat diversos membres de l'exèrcit i, com és tradició, ha fet un breu discurs, que enguany s'ha centrat en el terrorisme, "una xacra abominable i inacceptable, que suscita la nostra més profunda repulsa i condemna". El monarca ha tingut un record sincer per a totes les víctimes del terrorisme, especialment per als dos guàrdies civils assassinats recentment per ETA a Capbreton. L'exemple de les víctimes, ha dit Joan Carles, "sempre romandrà viu als nostres cors".

També el terrorisme ha centrat les paraules del ministre de Defensa, José Antonio Alonso, que ha manifestat la seva confiança en la "fortalesa de l'estat de dret i en la societat espanyola" i la seva certesa que els demòcrates, "des de la legalitat i amb tota la fermesa necessària" el derrotaran.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut