El PP expedienta un regidor després de fer-se públic un vídeo en què canta el "Cara al sol"

Unides Podem ha denunciat els fets davant la subdelegació del govern a Guadalajara i demana la dimissió de Jaime Celada, regidor de Cabanillas del Campo

RedaccióActualitzat

La difusió en xarxes socials d'un vídeo de la nit de Cap d'Any en què es pot veure un regidor del PP a l'Ajuntament de Cabanillas del Campo, a Guadalajara, i excalcalde del municipi Jaime Celada cantant el "Cara al sol", i que va ser enregistrat en un restaurant de Guadalajara, ha generat polèmica.

Al vídeo es pot veure que al restaurant hi va sonar el "Cara al sol" --l'himne de la Falange-- pels altaveus del local, i diversos clients que hi havia es van posar drets i van cantar la cançó amb el braç dret alçat, un gest que es considera una salutació feixista


Després que aquestes imatges s'hagin viralitzat a les xarxes, el PP de Castella-la Manxa ha obert un expedient a Celada. El president del partit a la comunitat autònoma, Paco Núñez, opina que és "una actitud poc exemplar", que no comparteix.

"Iniciarem un expedient informatiu per analitzar què ha passat a Guadalajara amb l'afiliat Jaime Celada. Ja està en mans del comitè de garanties", ha afirmat Núñez.

Jaime Celada va ser alcalde entre 2011 i 2015 de Cabanillas del Campo, una localitat de Guadalajara de 10.500 habitants.

Denúncia d'Unides Podem

Per la seva banda, Unides Podem ha denunciat els fets davant la subdelegació del govern a Guadalajara, en considerar que no s'està complint la llei de memòria democràtica i ha demanat sancions econòmiques tant per al local en què va sonar el "Cara al sol" com per als qui van entonar la cançó, entre ells Celada, a qui demanen que dimiteixi com a regidor.

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaPPFeixisme
Anar al contingut