El papa suspèn deu anys el capellà (Reuters)
El papa suspèn deu anys el capellà (Reuters)

El papa suspèn per 10 anys un capellà per abusos sexuals en un col·legi de Zamora

El bisbe d'Astorga ha explicat que els abusos d'aquest capellà a un jove discapacitat s'han considerat "provats"

RedaccióActualitzat

El Vaticà ha ordenat la suspensió durant 10 anys del capellà José Manuel Ramos Gordón, de la diòcesi d'Astorga, acusat d'abusos sexuals que hauria comès fa 35 anys al Col·legi Joan XXIII de Puebla de Sanabria, a Zamora. Durant aquests 10 anys, el capellà haurà de residir en un monestir o convent fora de la Diòcesi d'Astorga. Al cap d'aquest temps, el sacerdot podrà celebrar l'eucaristia només amb una autorització expressa.

El bisbe d'Astorga, Juan Antonio Menéndez, ha assenyalat que les acusacions d'abusos sexuals d'aquest capellà a un jove discapacitat s'han considerat "provats". Tant el sacerdot com també el seu germà estan en aquests moments en llibertat amb càrrecs, una decisió que va prendre el jutge dimarts passat.

En un comunicat, el bisbe de Lleó, Julián López, afirma que "la gravetat de les acusacions exigeix mantenir la reserva sobre aquesta qüestió. Cal respectar la presumpció d'innocència dels acusats, sense que això impedeixi arribar a adoptar algunes resolucions concretes". En aquest sentit, s'ha decidit "eximir-lo de les seves obligacions pastorals per un temps prudencial."

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, se l'imposa al capellà castigat la prohibició d'acostar-se a menys de 350 metres i comunicar-se amb la presumpta víctima i de comparèixer al jutjat el primer dia de cada mes. La Guàrdia Civil va detenir els dos germans arran de la denúncia presentada per la família de la víctima, que té una discapacitat psíquica.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut