Roma

El papa Francesc critica amb duresa la gestió que ha fet Europa de la crisi dels refugiats

El pontífex carrega, en l'oració del Via Crucis romà, contra els fonamentalismes religiosos, el terrorisme, la corrupció, els capellans pedòfils i els Pilats que se'n renten les mans

RedaccióActualitzat

Dures crítiques del papa Francesc a l'actitud de la Unió Europea cap als refugiats en la cerimònia del Via Crucis al Colosseu de Roma.

Francesc va aprofitar el seu sermó del Divendres Sant davant del Colosseu romà per condemnar el que anomena la consciència insensible i anestesiada d'Europa cap als emigrants que fugen de la guerra i va advertir que el mar Mediterrani s'ha convertit en un cementiri.

En un discurs punyent, el papa va parlar de la responsabilitat directa en aquestes morts dels "Pilats que se'n renten les mans".

"Creu de Crist, et veiem, encara avui, en el fonamentalisme, en el terrorisme de qualsevol religió que profana el nom de Déu i el fa servir per justificar la seva inaudita violència. Encara avui et veiem en les cares temoroses dels nens, de les dones i de les persones que fugen de la guerra i de la violència, i que no troben més que la mort i tants Pilats que se'n renten les mans."
 

El ponfifex també va condemnar els capellans pedòfils, els terroristes i els corruptes.

Pel papa, el terrorisme actual utilitza la religió com a excusa per justificar la violència i profana el nom de Déu per impulsar el fonamentalisme. Dels venedors d'armes va dir que "alimenten les guerres amb sang innocent i als seus fills els donen per menjar un pa ensangonat".   

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut