Primera Divisió

El FC Barcelona obté un plàcid triomf al Camp Nou i es retroba amb els gols i el bon joc

El FC Barcelona ha superat clarament el Saragossa (3-0) en un partit que li ha servit per aturar la fuga de punts al Camp Nou i per retrobar-se amb el gol. Saviola, de cap, ha avançat l'equip blaugrana; Ronaldinho ha marcat el gol de la tranquil·litat de penal en temps afegit de la primera part, i Xavi ha sentenciat ja en la segona part. En resum, un partit plàcid per al Barcelona, que se situa ara a dos punts de les places europees però segueix a quatre de les que donen dret a jugar la Lliga de Campions.

El Barcelona ha iniciat el partit conjurat per acabar amb les seves males actuacions al Camp Nou, on només havia guanyat dos partits fins ara. I per la jugada protagonitzada per Puyol als primers minuts, en el més pur estil Laudrup, semblava que al Camp nou hi hauria festa grossa. No obstant, la primera jugada de perill l'ha protagonitzat el davanter del Saragossa Galetti. Víctor Valdés, de nou titular a la Lliga en detriment de Rüstü, ha fet una bona aturada. Frank Rijkaard ha confiat en els mateixos homes que van perdre davant el Llevant, però ha introduït algun canvi en la posició dels seus jugadors. Luis García, que ha millorat anteriors actuacions, ha començat el partit jugant per la dreta, i Ronaldinho s'ha tirat a l'esquerra amb llibertat de moviments per facilitar les pujades de Van Bronckhorst. El brasiler, una mica apagat en els últims partits del Barcelona, ha recuperat contra el Saragossa la seva explosivitat habitual. Ell ha fet el primer xut seriós a porta (6'), i l'equip blaugrana ha avisat amb un llançament llunyà de Cocu (21'). A la tercera ha anat la vençuda. El gol blaugrana ha arribat en un córner servit en curt que Iniesta ha penjat finalment perquè Saviola, sense marcatge a l'àrea petita, marqués de cap (23'). Amb avantatge del Barcelona en el marcador, el Saragossa ha volgut ser alguna cosa més que una mera comparsa. Ha pressionat al mig del camp i la sortida de pilota del Barça, i ha tingut els seus millors moments. Villa i Cani, en dues ocasions consecutives, han fallat per poc en el seu intent d'establir l'empat. Eren minuts espessos per al Barcelona, que no arribava a superar l'embull ordenat per Paco Flores a la zona ampla del camp. Però quan la pilota passava, hi havia més perill per a la defensa aragonesa. Una bona cessió de Luis García hauria permès a Saviola marcar el segon, però el seu llançament l'ha desviat Laínez amb una espectacular estirada. Quan ja es jugava el descompte de la primera part, Luis García ha estat travat a l'àrea visitant. El penal resultant l'ha transformat amb sang freda Ronaldinho, establint el 2-0 de la tranquil·litat. A la segona part, el barça ha provat d'administrar el partit. Després d'uns bons primers deu minuts, en què Ronaldinho ha estat a punt de marcar el tercer a la sortida d'un córner, el Saragossa s'ha estirat per intentar reduir diferències i ha tingut les seves opcions, sobretot en llançaments llunyans de Ponzio i en un gol pràcticament fet per Villa que Cocu ha impedit en l'últim instant. Però els intents saragossistes s'han anat difuminant amb el pas del temps i, entre les assistències de Ronaldinho i les de Iniesta, el Barça ha anat fent oposicions al tercer gol. Saviola, el seu substitut Sergio García i Xavi ho han intentat abans que el mateix Xavi marqués el 3-0 aprofitant una pilota morta a l'àrea visitant després d'una internada d'Iniesta. Faltaven força minuts, però tot estava ja dat i beneït. El Saragossa s'ha ensorrat amb aquest tercer gol, i fins al final del partit s'ha estat molt més a prop del 4-0 que del 3-1. L'atac blaugrana, amb canvis inclosos, s'ha recreat i ha seguit buscant el gol, però amb la falta de tensió que propicia saber que ja tens el partit guanyat. Per fi, una tarda tranquil·la de futbol al Camp Nou.