Primera Divisió

El Barça guanya el Celta i es classifica per a la Copa de la UEFA en el debut de Laporta

En el debut de Joan Laporta com a president, el Barça ha fet el que havia de fer i ha aconseguit una victòria contra el Celta per 2-0 que li permet classificar-se per a la Copa de la UEFA, després del triomf del Reial Madrid sobre l'Athletic de Bilbao. Dos gols de Sorín i Saviola han estat suficients per aconseguir la victòria davant d'un Celta que no s'hi jugava absolutament res, perquè ja s'havia classificat per disputar la Lliga de Campions. Els dos equips han acabat amb deu jugadors per les expulsions d'Ángel i Kluivert en la primera meitat.

Abans de començar el partit s'ha guardat un respectuós minut de silenci per la recent mort del president de l'Athletic de Bilbao, Javier Uría. En el minut 6, el Barça s'ha avançat en el marcador en la seva primera arribada amb perill. Saviola ha centrat al segon pal des de la banda dreta, Kluivert ha pentinat amb el cap i Sorín, tot sol a l'àrea petita, ha enviat la pilota al fons de la xarxa, tot i que els jugadors del Celta han reclamat un inexistent fora de joc. Poc després de l'1-0, Saviola ha estat a punt de fer el segon, però, després d'una sèrie de rebots, la pilota ha sortit fregant el pal. El domini del Barça s'ha incrementat, i, en el minut 11, Overmars ha pogut fer el segon, però la seva rematada l'ha desviat un defensa. Kluivert, molt actiu en l'inici del partit, ha desaprofitat una nova ocasió amb un cop de cap que Pinto ha desviat amb la punta dels dits de forma providencial. En el minut 25, el Celta s'ha quedat amb deu per l'expulsió d'Ángel, que ha donat un clar cop de colze a Frank de Boer. Els jugadors de tots dos equips han protagonitzat una gran picabaralla en el cercle central del terreny de joc i Kluivert també ha estat expulsat per Muñiz Fernández. Amb els dos equips amb un home menys, el Celta ha tingut la primera ocasió per empatar en el minut 29, amb un xut de Mostovoi des de la frontal que ha sortit fregant l'escaire esquerre de Víctor Valdés. Després d'una bona mitja volta de Saviola, que ha parat Pinto, en el minut 35, Mostovoi ha tornat a avisar, però ha fet un misto en la seva rematada. Poc abans d'arribar-se al descans, Saviola ha tingut una claríssima ocasió per fer el 2-0, però Pinto ha tornat a salvar el seu equip desviant "in extremis" la vaselina del petit davanter argentí. Poc després de començar la segona meitat, els gallecs haurien pogut empatar amb un xut des de lluny de Luccin que ha estat a punt de sorprendre Valdés, que, per no complicar-se la vida, ha enviat la pilota a córner. El Celta ha perdonat en dues ocasions consecutives, i, en el minut 50, Saviola, en un ràpid contraatac, ha fet el segon del Barça amb un bonic toc suau evitant la sortida de Pinto. Amb el partit pràcticament sentenciat, els blaugranes no s'han conformat i de nou Saviola, amb un xut creuat, ha estat a punt de fer el 3-0 en el minut 67. Tot i els nombrosos contraatacs blaugranes en busca del tercer, en el minut 74, Muñiz Fernández ha anul·lat un gol d'Edú per fora de joc. En la recta final, cap dels dos equips ha estat capaç d'arribar amb perill a la porteria contrària i el partit s'ha acabat amb el definitiu 2-0, una victòria que dóna la classificació per a la Copa de la UEFA a l'equip de Radomir Antic, un fet que semblava gairebé impossible quan el tècnic serbi es va fer càrrec del Barça.