Madrid

El 36% de les dones maltractades són immigrants

Gairebé la meitat de les dones víctimes de la violència de gènere són immigrants, segons el Consell General del Poder Judicial. Del total de denúncies per maltractaments, elles en van representar el 36%, segons l'últim informe de l'Observatori de la Violència. Tres anys després de l'aplicació de la llei contra la violència de gènere, els delictes d'aquest tipus continuen augmentant. Però també hi ha cada cop més dones que s'animen a denunciar la seva situació als jutjats. A més, cada cop hi ha més condemnats i més ordres d'allunyament, però no n'hi ha prou. Aquest any, set de cada deu víctimes mortals no havien presentant cap denúncia.

Actualitzat
Després de 3 anys de l'aplicació de la llei contra la violència de gènere hi ha més denúncies i més condemnats. La llei ha permès una resposta judicial més eficaç i ràpida, segons ha dit la nova presidenta de l'Observatori contra la Violència Masclista, Immaculada Montalbán, que ha assegurat que un dels col·lectius que més la preocupa és l'immigrant. I és que les dones estrangeres que han denunciat maltractaments han passat del 30 al 37%. Precisament, una de les dues últimes víctimes de violència de gènere mortes ahir a Múrcia era d'Hondures.

L'últim informe de l'Observatori de la Violència també ha constatat un increment de dones estrangeres que sol·liciten ordres de protecció, que ha passat d'un 30% en el tercer trimestre del 2005, al 36,9% en el segon trimestre del 2008. Per això, Immaculada Montalbán ha recordat la necessitat de perfeccionar els mecanismes de protecció de les víctimes i d'assegurar l'efectivitat de les ordres d'allunyament, a més de reforçar els jutjats exclusius de violència contra la dona.
Anar al contingut