Les diputades de La França Insubmisa Rima Hassan i Mathilde Panot, aquest dimarts a París

Dues diputades, acusades a França d'apologia del terrorisme per la guerra de Gaza

Una entitat proisraeliana va acusar-les d'haver justificat els atacs de Hamas i han hagut de declarar davant la policia pel contingut d'un comunicat i d'una entrevista

RedaccióActualitzat

Dues diputades del partit d'esquerres La França Insubmisa, LFI, han declarat aquest dimarts davant la policia judicial a París per dues denúncies que les acusen d'apologia del terrorisme.

Són Mathilde Panot, presidenta del grup parlamentari de LFI a l'Assemblea de França, i Rima Hassan, també diputada i ara candidata a eurodiputada per aquest partit.

A totes dues, que han qualificat de "genocidi" l'ofensiva d'Israel a Gaza, se les acusa d'haver justificat els atacs de Hamas del 7 d'octubre que van iniciar la guerra.


Es queixen que els hagin aplicat la llei antiterrorista

Quan han sortit, Panot s'ha queixat davant de centenars de seguidors que s'estigui aplicant la legislació antiterrorista a "militants polítics, associacions o sindicalistes":

"En quina democràcia una presidenta de grup parlamentari de l'oposició ha de declarar davant la policia per donar compte de les seves opinions polítiques, arran d'un comunicat de premsa del seu grup, és a dir, en el marc de la seva activitat parlamentària?"

 

La diputada de La França Insubmisa Mathilde Panot, aquest dimarts a París

Un comunicat de premsa i una entrevista

En el cas de Panot, se li atribueix l'autoria d'una nota de premsa de LFI el mateix 7 d'octubre en la qual va es van definir els atacs de Hamas com a "ofensiva armada de les forces palestines".

El mateix dia i davant l'Assemblea, ja va qualificar-los d'"atacs terroristes", però una organització de suport a Israel la va denunciar amb l'acusació de fer apologia del terrorisme.

Pel que fa a Hassan, se li atribueix el mateix delicte per una entrevista al mitjà digital Le Crayon publicada al novembre en què qualificava d'"acció legítima" els atacs de Hamas.

Ella es va queixar perquè es va difondre "un fragment tallat" en el qual deia això, i aquest dimarts ha dit que els investigadors han pogut veure l'entrevista sencera, on matisava l'afirmació.

País polaritzat per la guerra de Gaza

El seu advocat, Vincent Brengarth, ha dit que "l'únic resultat lògic pot ser l'arxivament" de la causa, i ha afegit que espera que això passi "al més aviat possible".

A més dels centenars de seguidors de LFI, també han anat a donar suport a Panot i Hassan membres d'altres partits, com Laurent Marcangeli, del dretà Horizons, que ha dit això:

"Malgrat que estic als antípodes de LFI, lluitaré perquè pugui expressar les seves idees".

És una mostra més de les tensions i conflictes que està generant també a França la guerra de Gaza, amb una gran polarització entre els partidaris incondicionals d'Israel i els dels palestins.

Això s'ha materialitzat en manifestacions que han sovintejat als carrers, i també en una allau de demandes judicials: des de l'octubre se'n comptabilitzen gairebé 400 per aquest motiu.

 

Les diputades de La França Insubmisa Rima Hassan i Mathilde Panot, aquest dimarts a París

 

ARXIVAT A:
FrançaGuerra a Gaza
Anar al contingut