Ampolles al celler del restaurant Atrio (Atrio via Europa Press)
Ampolles al celler del restaurant Atrio (Atrio via Europa Press)
Càceres

Dos detinguts per robar 1,6 milions d'euros en 45 ampolles de vi al restaurant Atrio

Els lladres de vi d'aquest restaurant de Càceres van ser detinguts en un punt fronterer de Croàcia

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut els presumptes autors del robatori d'una quarantena d'ampolles de vi d'un restaurant de Càceres valorades en 1,6 milions d'euros. Els lladres, un home i una dona, els han detingut en un punt fronterer de Croàcia.

Els lladres es van emportar 45 ampolles de vi. Una d'aquestes es tracta d'un exemplar únic al món valorat en 310.000 euros. La policia, però, no ha pogut recuperar el botí.

Els presumptes lladres d'un dels robatoris més mediàtics dels últims anys van ser localitzats a Croàcia en coordinació de la Policia Nacional amb la Europol, la Interpol i la policia fronterera de Croàcia. 

Els fets van passar el 27 d'octubre de 2021 al Restaurant Atrio de Càceres i van ser comesos per dues persones -un home i una dona- que, segons la policia, eren "altament especialitzats" i amb experiència per cometre un robatori amb una "planificació mil·limètrica".

Segons la investigació, la dona va ser qui es va allotjar a l'hotel on hi ha el restaurant formalitzant la reserva amb un document fals suís.

Després de sopar en el restaurant amb el seu còmplice, tots dos van visitar el celler convidats pel personal, una "pràctica totalment habitual" amb els clients, segons asseguren. 

La policia assegura que després van pujar a l'habitació i que, moments després, l'home va abandonar l'estança i es va dirigir al soterrani on es troba el celler. Després d'accedir-hi amb una clau mestra, sostreta anteriorment, sortia minuts després amb tres grans motxilles on va ficar les ampolles

L'home va introduir les ampolles en tres grans motxilles
L'home va ficar les ampolles a tres grans motxilles

Les ampolles sembla que anaven embolcallades de tovalloles sostretes de l'habitació on s'allotjaven. La feina de la dona hauria estat distreure el personal de l'hotel amb l'excusa que necessitava menjar alguna cosa i la cuina estava tancada.

El robatori no va ser descobert fins l'endemà, quan també es va constatar que els suposats hostes ja havien abandonat l'hotel. Segons s'ha pogut comprovar la parella havia visitat anteriorment l'hotel en tres ocasions per fer un bon estudi del lloc.

L'home es va dirigir sol al soterrani on es troba el celler mentre la dona distreia al personal de l'hotel
L'home es va dirigir sol al soterrani on es troba el celler mentre la dona distreia el personal de l'hotel

Segons destaca la policia, la localització dels presumptes lladres ha estat difícil ja que van abandonar Espanya pocs dies després i per la seva gran mobilitat. 

La policia sospita que el robatori es va fer per encàrrec. Ara les preguntes per resoldre són qui l'hauria fet i què se n'ha fet, del botí, com l'ampolla de Chateau d'Yquem del 1806, valorada en  310.000 euros. 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut