Barcelona

"Dits Petits", el record dels nounats a l'UCI pediàtrica

Un servei voluntari i gratuït perquè el pares tinguin una fotografia del fill acabat de néixer i en cures intensives

Actualitzat

Les experiències més difícils també tenen moments de bellesa. I això és el que volen captar els objectius del Manu, la Victòria i la Mireia.

Són un pare i dues mares que van passar per l'UCI amb els seus fills acabats de néixer.

Tots tres són aficionats a la fotografia o semiprofessionals, però es van adonar que no havien tingut temps de fer fotos i que no en tenien del naixement del seu fill.

 

 

Per això van crear Dits Petits, una associació de voluntaris que va començar oferint fer fotos de forma gratuïta als nounats de l'UCI a l'Hospital Vall d'Hebron i la Clínica Dexeus, on ells van tenir els seus fills.

El projecte va començar fa dos anys i ara, amb una vintena de voluntaris i l'interès de l'ICS, el servei l'estén per tots els hospitals.

Les fotos les envien gratuïtament per correu electrònic als pares, mentre dura l'estada a l'hospital, perquè les pugin imprimir o enviar-les a qui vulguin.

L'experiència és enriquidora per a tots.

 

Manu Mestre, cofundador de Dits Petits, fotògraf i mestre:

"A mi m'aporta moltes coses. M'aporta l'experiència, la sensació de veure la gent agraïda."

 

Victòria Peñafiel, cofundadora de Dits Petits, fotògrafa i traductora:

"Part de la gràcia que té aquesta fotografia és que és molt pell amb pell i contacte. I tu ja tens tot el clima creat per poder fer una imatge molt tendra, molt íntima."

 

Mireia Navarro, cofundadora de Dits Petits, fotògrafa i bioètica HVH:

"Fins i tot quan se'n van a casa i ja els han donat l'alta, contacten amb nosaltres amb posterioritat per dir-nos que va ser una experiència molt maca, que ha sigut molt útil per a ells, que els ha donat força."

 

Per als pares dels nens ingressats és la manera de tenir un bon record d'una experiència, moltes vegades, al límit.

Òscar Bautista és pare del Iago:

"No hauríem fet fotos. Realment estàs més aviat per la criatura. I com que venen els fotògrafs aquí, i tu només has posar-te per fer la foto, doncs és molt senzill. La veritat és que estem molt contents."

 

Anna de las Heras és mare de l'Íria:

"Al principi sí que moltes vegades fèiem una foto. Perquè és el teu fill, et fa il·lusió i vols tenir fotos. Però, és clar, la veus i dius 'ostres, aquesta foto no és per enviar', perquè segons a quin tipus de persona potser li impressiona molt, i és normal."

 

L'Anna està molt agraïda de tenir un record d'un moment tan intens per a ella i per a la seva filla:

"Que hi hagi fotògrafs a l'hospital està molt bé perquè ells saben captar les imatges des d'un altre angle i saben treure la part bonica de la història. Perquè al final no deixa de ser l'inici d'una història, una història que és una mica més difícil i una mica més dura del que ens agradaria però és la seva història, la història de la meva filla."

 

 

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut