David Miró
Vidal-Quadras, de 78 anys, va rebre un tret a la cara fa 13 dies a prop de casa seva

Tres detinguts a Granada i Màlaga pel tret a Vidal-Quadras

La policia busca un quart implicat, que seria l'autor material del tret a la cara a l'expresident del PP de Catalunya que, des del primer moment, va apuntar que l'Iran estava darrere de l'atac

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada tres persones per la seva presumpta relació amb l'atac a Aleix Vidal-Quadras: dues a Granada i una a Màlaga. A més, estarien buscant un quart implicat en els fets, un home tunisià que, segons fonts properes a la investigació, seria l'autor material del tret.

Segons ha avançat el diari El Confidencial i han confirmat fonts policials a TV3, feia dies que els agents de la policia vigilaven els detinguts.

El jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge és qui ha emès l'ordre de detenció. Va assumir la investigació del cas després de considerar que es podria tractar d'un delicte de terrorisme relacionat amb una organització vinculada al règim iranià.

El mateix Vidal-Quadras va comunicar a la policia que l'atac podria estar relacionat amb els seus vincles amb l'oposició a l'Iran. En concret, amb el Consell Nacional de la Resistència de l'Iran (CNRI).

La investigació policial va descartar el mòbil ideològic i va apuntar a un crim per encàrrec comès per un professional que va fugir en una moto amb el cap cobert per un casc negre. Segons la policia, cap dels detinguts seria aquesta persona.

Vidal-Quadras, de 78 anys, va rebre un tret a la cara fa 13 dies a prop de casa seva, al carrer Núñez de Balboa de Madrid. Des d'aleshores està hospitalitzat, per bé que la seva vida no corre perill.

Anar al contingut