Vidal-Quadras, fora de perill després de rebre un tret en un atac que ell relaciona amb l'Iran

L'expresident del PP català i del partit d'extrema dreta Vox té una doble fractura mandibular, però està "estable i sense risc vital"

RedaccióActualitzat

L'expresident del Partit Popular de Catalunya i del partit d'extrema dreta Vox Aleix Vidal-Quadras està ferit, però fora de perill.

L'Hospital Gregorio Marañón, on es troba ingressat, ha explicat que presenta una doble fractura mandibular i que haurà de ser intervingut quirúrgicament. Tot i això, està "estable i sense risc vital".

Els fets han passat a dos quarts de dues del migdia, al carrer Núñez de Balboa, al barri de Salamanca, quan l'han ferit a la cara. El Samur l'ha traslladat conscient a un centre sanitari.
 


Les autoritats segueixen buscant l'autor, que, segons Europa Press, és un home que hauria fugit amb una moto conduïda per una altra persona, que se sospita que és una dona.

La Policia ha trobat a Fuenlabrada una motocicleta cremada, i s'està investigant si es tracta de la utilitzada per l'autor del tret.

Les autoritats descarten que l'atac tingui un mòbil ideològic i apunten que hauria estat obra d'un sicari.
 

Vincles amb l'oposició iraniana

Segons ha avançat la Ser, Vidal-Quadras hauria explicat a la policia que l'intent d'assassinat tindria relació amb els seus vincles amb l'oposició al règim iranià, vinculats al finançament de Vox als seus inicis.

De fet, el Consell Nacional de la Resistència Iraniana, amb vincles des de fa molts anys amb l'expolític, ha condemnat "enèrgicament" l'atac, qualificant-lo de "terrorista" després de recordar l'animadversió cap a ell del règim de Teheran.

El CNRI ha posat èmfasi en el fet que Vidal-Quadras "sempre ha donat suport a la resistència del poble iranià per la llibertat i els drets humans".

A més, també han assenyalat el "paper fonamental i inoblidable" que va tenir l'exvicepresident del Parlament Europeu com a eurodiputat del PP perquè el moviment dels Mujahidins del Poble de l'Iran (MKO) sortís de la llista d'organitzacions terroristes de la Unió Europea.

L'ambaixada iraniana a Espanya, per la seva banda, ha difós un missatge que, sense fer referència en cap moment ni a Vidal-Quadras ni al seu atac, ha carregat contra "la secta MKO", a la qual atribueixen "17.000 víctimes innocents per actes terroristes".

"La nació iraniana ha estat i és una de les majors i més antigues víctimes de terrorisme."


Una llarga trajectòria política

Aleix Vidal-Quadras, de 78 anys, ha estat diputat del Parlament de Catalunya pel PP en dos períodes i president del PP de Catalunya del 1991 al 1996.

També ha estat senador i eurodiputat i vicepresident primer del Parlament Europeu pel PP, partit del qual es va desvincular el 2014 per presentar-se a les eleccions europees amb Vox, partit que va fundar i també va presidir, tot i que va abandonar la seva militància l'any següent.
 

La classe política condemna l'atac

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat "solidaritat i afecte" per a Vidal-Quadras i la seva família. "Confiem que la investigació pugui aclarir els fets i els responsables acabin detinguts", ha afirmat en una piulada a X.
 


El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha condemnat l'atac i ha mostrat la seva solidaritat amb la família de Vidal-Quadras. A més, ha apel·lat a una ràpida investigació que aclareixi els fets i permeti detenir els culpables.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat la seva solidaritat i ha desitjat la seva ràpida recuperació. "Seguirem atents a les notícies sobre el seu estat de salut", ha escrit el president català a X. 
 

ARXIVAT A:
PPVox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut