Entrada a Sant Jordi Desvalls
El gat l'han trobat prop d'un accès al poble (Google Maps)
Sant Jordi Desvalls 

Denuncien un atac amb balins a un gat a Sant Jordi Desvalls

El projectil ha impactat a la medul·la espinal del felí i no se sap si l'animal sobreviurà

Redacció/ACNActualitzat

Un gat d'uns veïns de Sant Jordi Desvalls ha quedat greument ferit per un atac amb balins. Segons informa l'Ajuntament en un comunicat, una o més persones han malferit l'animal aquest divendres a la tarda.

Els fets han passat a l'entrada del nucli urbà d'aquest poble del Gironès. Els propietaris de l'animal l'han trobat malferit i s'han pensat que algú l'havia atropellat. Però quan l'han traslladat a un centre veterinari les radiografies han mostrat que li havien disparat i que un balí li havia trencat la medul·la espinal.

No se sap si sobreviurà o se l'haurà de sacrificar arran de la gravetat de les ferides. L'alcaldessa, Núria Martínez de la Casa, condemna els fets i fa una crida a la col·laboració ciutadana per intentar identificar l'autor o autors que han disparat contra el gat.

L'Ajuntament ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra.

El Codi Penal preveu penes de fins a 2 anys de presó i sancions econòmiques per a casos com aquest de maltractament animal. En concret, s'estableix que aquells qui maltractin animals amb l'ús d'armes s'enfronten a penes de fins a 1 any i mig de presó, que si l'animal mor la pena s'amplia fins als 2 anys de presó.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut